Google emlakkulisi
Konut | Konut Projeleri | TOKİ | KİPTAŞ | Yazlık | Mortgage | İş Fırsatları | Dekorasyon | Sigorta | Kira | Ticari | Turizm | Sektörel | Dış Piyasalar | İhale |     
Toki Cephesi
Hedefimiz 500 bin konut!
Erdoğan Bayraktar
Emlak Kulisi
Elveda derken…
Tebernüş Kireçci
Ahşap Dünyası
Yeni yılda da bu süreç devam edecek..
Hüseyin Kuru
İnder Cephesinden
Sayın Başbakanım;
Yaşar Aşçıoğlu
Gözlemevi
Konutun yarattığı fırsat...
Dr. Turgut Enginoğlu
Tüm yazarlar için tıklayınız




 
Regnum herkesi ev sahibi yapmayı hedefliyor
Öztürk Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Regnum, önümüzdeki üç yıl içerisinde 3 milyar dolarlık konut, ofis, alışveriş merkezi ve otel yatırımına imza atmaya hazırlanıyor. Şirketin hedefi stüdyo dairelerle herkesi ev sahibi yapmak.

Türkiye'nin yanı sıra İngiltere ve Bulgaristan'da da gayrimenkul projeleri yürüten Regnum, önümüzdeki üç yıl içerisinde yapacağı 27 farklı projeden 3 milyar dolarlık ciro hedefliyor. Öztürk Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Regnum'un Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Öztürk, ellerinde 5 milyon metrekareden fazla arsa stoku bulunduğunu ve üç yıl içerisinde yeni alınacak arsalar hariç, mevcut arsalarda toplam 27 proje gerçekleştireceklerini söyledi. Öztürk, projelendirilmiş ve resmi işlemleri tamamlanmış arsa stokunu 5 yıl içerisinde 10 milyon metrekarenin üstüne çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı. Öztürk'ün verdiği bilgiye göre Regnum, 2008 yılında İstanbul, Antalya ve Bodrum'da başlayacağı yeni projelerden 855 milyon dolar ciro hedefliyor.

Emlak sektöründeki üçüncü yılını kutlayan Regnum'un 2004 yılından buyana toplam 367 bin metrekare inşaat yaparak 2 bin 650 konut ürettiğini belirten Ufuk Öztürk, bunun karşılığında 321 milyon dolar ciro elde ettiklerini belirtti. Bu projeler arasında yer alan Londra'daki 14 dairelik Helion Palace'ın tamamlandığını, Bulgaristan'ın başkenti Sofya ve Bansko şehirlerindeki projelerin inşaatlarının devam ettiğini ifade eden Öztürk, "Şu anda, mevcutlara ek olarak, Londra'da bir, Bulgaristan'da iki projemiz daha bulunuyor. Bunun yanı sıra gayrimenkul geliştirme alanında uluslararası kimliğimizi pekiştirerek, her yıl, Ukrayna, Romanya, Makedonya, Sırbistan, Hırvatistan, Birleşik Arap Emirlikleri (Dubai), Kazakistan ve Moldovya'da en az birine girerek, gelecek beş yılda gelirlerimizin en az yüzde 50'sini yurtdışından elde etmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Golf otel yapıyor

Yurtdışının yanı sıra Türkiye'de de projeleri bulunduğu ifade eden Öztürk şunları söyledi: "Üç yıllık süreçte İstanbul'da Sky Residence ve Elitkent ile Bodrum'da Bargylia projelerimizin inşaatlarını tamamlayarak teslimatlarını gerçekleştirdik. İstanbul Haramidere'deki Astrum Towers projesinin inşaatı ise sürüyor. Birinci etabı 1285 daireden oluşan Astrum Towers'ın yeni başlamamıza rağmen yüzde 70'i satıldı. Projede ağırlığı 1+1 dairelere verdik. Ayrıca proje kapsamında 110 tane de stüdyo tipi daire yaptık. Çok büyük ilgi gördük. 50 bin YTL'den satılan stüdyo dairelerin tamamı bitti. Bugüne kadar konut sahibi olamamış ya da yatırım amacıyla konut almak isteyenler stüdyo tipi konutlara ilgi gösterdi. Zaten burada çıkış sloganımız da 'Herkes ev sahibi olacak'. Bunun dışında yurtiçinde Koşuyolu'nda konut, ofis ve alışveriş merkezinin bir arada olacağı bir proje yapıyoruz. Bodrum'da konut projemiz bulunuyor. İstanbul Çobançeşme'de dört yıldızlı bir otel ve ofislerin bir arada olacağı proje inşaa edeceğiz. Ayrıca Antalya Belek'te bir golf otel yapıyoruz. 50 milyon dolara mal olacak otel 250-300 odalı olacak."

Böylece Öztürk Grubu olarak, Opet'le akaryakıt sektöründe çalıştıklarını, Regnum'la gayrimenkule girdiklerini ve Antalya'da yapacakları otelle de turizm sektörüne adım attıklarını hatırlatan Ufuk Öztürk, başka sektörlerde yatırım yapmayı düşünmediklerini ekledi. Öztürk, tüm projelerinde çevreye ilişkin önlemler aldıklarını anlattı

Yabancılar ilgileniyor

Yabancı yatırımcılardan Regnum'a ortaklık ve satın alma amacıyla son yıllarda çok sayıda talep aldıklarını ancak kendilerinin sadece proje bazında ortaklığa sıcak baktıklarını söyleyen Ufuk Öztürk, özellikle Körfez ülkelerinden bazı büyük çaplı şirketlerle görüşmelerinin sürdüğünü belirtti. Gayrimenkul yatırım ortaklığı yapısının avantajlarının yanı sıra karar alma süreçlerinde prosedürsel şartlar getirmesi nedeniyle esnekliği de azalttığını belirten Öztürk, GYO'ya dönüşmenin artı ve eksilerini değerlendirmekte olduklarını ve gelecek yıllarda düşünebileceklerini açıkladı. Öztürk, halka arzı da gelecek beş yıl içinde düşünebileceklerini ancak şu anda hiçbir planlarının olmadığını sözlerine ekledi.




Etiketler:
Bu haber 02 Ekim 2007 Salı günü girildi ve 465 kişi tarafından okundu.

  DİĞER BAŞLIKLAR

Up City yarın satışa çıkıyor!

Metropolkent Büyükyoncalı Konutları'nda 200 TL taksitle!

İstanbul'un yeni yüzü Beylikdüzü

Geçitpark tamgaz yükseliyor

Büyükyoncalı Toplu Konutları'nda 150 TL taksitle!

Dumankaya Ataşehir Flex satışa çıkıyor

Divan Residence'da 115 bin TL'ye!

UpCity'de 79 bin 700 TL'ye! Sıfır faiz!

Mia Park'ta 147 bin YTL'ye! Hemen teslim!

Trillium Konutları'nda 152 bin TL'ye! Sıfır faiz!

Lal Katlı Evler'de yeni yıl sürprizi

UpCity 9 Ocak'ta sıfır faizle satışa çıkıyor!

Saklı Vadi Evleri'nde 325 bin TL'ye!

Aktaş Park'ta 235 bin TL'ye!

Sefaköy Gönen Konakları’nda 145 bin YTL’ye!

Agena Park Evleri’nde 107 bin TL’ye! Sıfır faiz!

Varlık Konakları'nda 150 bin TL'ye!

Upcity'de metrekaresi 1.500 YTL

Ağaoğlu Andromeda'da 281 bin TL'ye!

Gayrimenkülün krizdeki can simidi kampanyalar

TOKİ'nin 2009 konut projeleri!

Spradon'da 737 TL taksitle! Sıfır faiz!

Güçlü Konakları'ndan ev alana araba hediye!

Marmaray'a yakın konut projeleri

Teknik Yapı Upcity'yi satışa çıkarıyor!

Durgunluğa karşı yeni projeler geliyor

Soyak Siesta’da 443 YTL taksitle!

Ovalbahçe'de 6 bin 700 YTL peşinatla! Kura yok!

Atapol Vadisi'nde 165 bin YTL'ye!

Ağoğlu Andromeda’da 281 bin YTL’ye!
 
TOKİ'de bu hafta 3 yeni kampanya!
8 firma eleman avında!
 
© 2007-2008 Emlak Kulisi Her Hakkı Saklıdır
Ana Sayfa | İletişim | Reklam | Konut
Açılış Sayfası Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | İletişim