Google emlakkulisi
Konut | Konut Projeleri | TOKİ | KİPTAŞ | Yazlık | Mortgage | İş Fırsatları | Dekorasyon | Sigorta | Kira | Ticari | Turizm | Sektörel | Dış Piyasalar | İhale |     
Toki Cephesi
Başarılı kurumları eleştirmek ahmaklıktır
Erdoğan Bayraktar
Konuk Yazar
Evinizi internetten nasıl satacaksınız?
Nihan Ürel
Emlak Kulisi
Yabancılar nereye gitti? Geri gelir mi?
Tebernüş Kireçci
Ahşap Dünyası
3D ve toplumsal bilinç üzerine..
Hüseyin Kuru
Değerleme Uzmanı
Ankara Alışveriş merkezleri
Ebru Öz
Tapu ve İmar
Tapu tahsis belgesi ne işe yarar?
Av. Mehmet Parlak
Gayr. Finansmanı
EYVAH! SAM AMCA’NIN GÖZDELERİ BATIYOR MU?
Ali Hepşen
Gözlemevi
Konut piyasaları nasıl canlanır?
Dr. Turgut Enginoğlu
Kredi Uzmanı
Konut kredi faiz oranları yüzde 1,70’lere geldi...
Barış Yılmazkaya
Konut fiyatları ne zaman ...
Konut kredi faiz ...
Konut piyasaları nasıl ...
Tapu tahsis belgesi ne ...
Ankara Alışveriş ...
EYVAH! SAM AMCA’NIN ...
Yabancılar nereye gitti? ...
Evinizi internetten ...
3D ve toplumsal bilinç ...
 

Konutta paranın gücü

2008 yılı konut sektörü açısından nakit parası olanların yılı olacak gibi gözüküyor.

Alıcılar açısından çok önemli bir yıl olacak 2008.Birçoğumuzun hatırlayacağı gibi 2005 yılının ortalarında kredi faizlerinin düşmesi ile patlayan konut satışları faizlerin % 1 seviyesine gerilemesi ile beraber 2006 yılı başında tepe noktasına ulaşmış ve satışlarda yaşanan hız birçok işadamını yeni konut projeleri üretme konusunda motive etmiş, sektör içinden ve sektör dışından işi inşaat olan ya da olmayan birçok yatırımcı konut üretimine soyunmuştur. Bu dönem içinde ise 2000’li yılların başlarında mali piyasalarda oluşan kriz süreci 2005 yılına kadar birçok potansiyel konut alıcısını bekleme aşamasına getirmiş ve biriken talepte son 3 yılda arzla buluşmuştur. Bu satış hızının aynı şekilde devam edeceğini düşünen ve plansız şekilde üretim yapanlar ise son dönemde yaşanan satış problemi ile ellerindeki konut stokunu eritebilme yolları aramaya başlamıştır. Bunların içinde kaynak problemi yaşamayan ve satış sürecini zamana yayarak planlamış olanlarda önemli sayılacak bir problem yaşanmamasına rağmen gerekli kaynağı satışa bağlayanlar ise önümüzdeki süreçte farkı satış yöntemleri arayışına mecbur kalacaklardır.


Burada önemli olan tercihleri iyi belirlemektir. Pazarlığın çok yaşanacağı bu süreçte konut fiyatlarını oldukça aşağı çekerek alacağınız konutların bitirilememe problemini çok iyi analiz etmeli, alımlarınızı sadece konutun fiyatına bağlı olarak yapmamalısınız. Aksi takdirde elinizdeki kaynağı bitmeyecek projelere aktarmış olursunuz. Bu nedenle artık nakit gücü olanlar oldukça avantajlı alımlar yapabilirler. Fakat üretici firmanın sektördeki geçmişine, referanslarına, projenin ilerleme hızına, satış oranına bakarak hem yatırım hem de kullanım amaçlı avantajlı alımların yapılabileceği bir süreci yaşayacağız. Ve bu süreç birçok sektörde olduğu gibi konut sektörünün gerçek aktörlerini ortaya çıkaracak figüranlar ise sektörün dışına itilmeye mecbur kalacaktır. Üretim kalitesi ve satış avantajları ise tamamen alıcı lehine gelişecek ve gerçek anlamda müşteri memnuniyeti kavramına inananların sayısı artacaktır.    

Ediz Giray
A + Proje Yönetimi
egiray@apluspy.com


Bu makale 07 Ocak 2008 Pazartesi günü girildi ve 4491 kisi tarafından okundu.
  YAZARIN DİĞER MAKALELERİ

Her zaman en iyi yatırım gayrimenkul!

Konutta paranın gücü

Konut almanın tam zamanı mı?

Kimlerden konut alınmalı?

Konut sektörünün maskeli balosu

AMAN DİKKAT!

Evimiz nasıl olmalı? Nelere dikkat etmeliyiz?

Konutta satış potansiyeli orta sınıfta yoğunlaştı!

Yeni projelerde ikinci el satış için dikkat edilmesi gerekenler!

Doğru zaman, doğru yer, doğru karar

Konutta tercihler değişiyor.

Mortgage brokerlığı neden bu kadar önemli?

Bu mortgage fonlarına neler oluyor?
 
Konuk Yazar
İÇİMİZDEKİ YABANCILAR
Alp Şahin 
Konuk Yazar
Tanrı ile el sıkışmak
Edi Duek 
Konuk Yazar
Şimdi uygun fiyata ‘ev’lenmenin tam zamanı
Harun Reşit Özçiçek 
Konuk Yazar
Isı yalıtımı ile aşırı sıcaklara hazırlıklı olun
Durmuş Topçu 
İnşaat Uzmanı
Ahşapla ilgili en çok sorulan beş soru ve cevabı!
İsmet Ergül 
Teknik Bakış
KRİZLER NASIL FIRSAT OLUR ?
Nazmi Durbakayım 
İnder Cephesinden
Kriz var mı?
Yaşar Aşçıoğlu 
Toplu Konut İdaresi’nden bu hafta tek kampanya
İnşaat sektöründe 13 firma eleman avında
 
© 2007-2008 Emlak Kulisi Her Hakkı Saklıdır
Ana Sayfa | İletişim | Reklam | Konut
Açılış Sayfası Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | İletişim