19 / 03 / 2024

1.419 otobüs Marmaray'a yolcu taşıyacak!

1.419 otobüs Marmaray'a yolcu taşıyacak!

Marmaray yarın açılıyor. Mevcut 181 hattını Marmaray 'a entegre hale etiren İETT, bin 419 otobüs ile 8 bin 700 üzerinde sefer yaparak Marmaray ’a yolcu taşıyacak.



Marmaray Kadıköy Ayrılık Çeşmesi-Zeytinburnu arasının işletmeye açılmasıyla İstanbulluların şehrin çeşitli toplu ulaşım araçlarına entegrasyonunu sağlamak amacıyla İETT 5 yeni otobüs hattı oluşturdu. Mevcut 181 hattını Marmaray’a entegre hale etiren İETT, bin 419 otobüs ile 8 bin 700 üzerinde sefer yaparak Marmaray’a yolcu taşıyacak.


EN UZUN MESAFE 7 LİRA  


29 Ekim’de açılışı yapılacak olan Marmar’ın Ayrılık Çeşmesi, Üsküdar, Sirkeci, Yenikapı, Kazlıçeşme istasyonlarına gelerek yolcuların transferleri için son hazırlıklar tamamlandı. Marmaray’la birlikte faaliyete geçen hatlarla aktarma yaparak, yolcular en uzun mesafeyi 7 liraya katedecek


MARMARAY'A ENTEGRASYONU SAĞLAYACAKYENİ İETT HATLARI OLUŞTURULDU


 İETT  Marmaray  Kadıköy Ayrılık Çeşmesi - Zeytinburnu Kazlıçeşme arasının işletmeye açılması ile vatandaşların şehrin çeşitli toplu ulaşım araçlarına entegrasyonunu sağlamak için yeni otobüs hatları oluşturdu.


29 Ekim'de açılışı yapılacak olan Marmaray’ın Ayrılık Çeşmesi, Üsküdar, Sirkeci, Yenikapı, Kazlıçeşme istasyonlarına gelecek yolcuların transferleri için oluşturulan hatlar Marmara’yla birlikte hizmet vermeye başlayacak. Avrupa Yakası'nda son durak olan Zeytinburnu Kazlıçeşme istasyonundan gelen ve giden yolcuların transferleri için aşağıdaki hatlar oluşturuldu.


KAZLIÇEŞME;

Marmara’yı kullanarak Anadolu Yakası'ndan gelip, Avrupa Yakasındaki son durak olan Kazlıçeşme durağında inecek yolcular diğer toplu ulaşım araçlarına  entegre olabilmek için yeni oluşturulan  duraktan İETT otobüsleriyle  metro ve metrobüs duraklarına ulaşabilecekler.


İETT ZEYTİNBURNU METRO – KAZLIÇEŞME HATTI

Bu otobüs hattı ile yolcular, Marmaraydan inen yolcu  Zeytinburnu-Bağcılar tramvay istasyonuna  ve Zeytinburnu Metrobüs İstasyonu'na ulaşabilecek.


İETT TOPKAPI CEVİZLİBAĞ – KAZLIÇEŞME HATTI

Kazlıçeşme Marmara’dan inen yolcular Cevizlibağ Metro, Metrobüs, Topkapı- Sultançiftliği Tramvay hattı ve Topkapı istikametine bu hat ile gidebilecekler.


İETT YENİBOSNA - KAZLIÇEŞME HATTI

Bu hattı ise; Bakırköy Sahil Yolu, Ataköy, Şirinevler, Yenibosna Transfer Merkezi'ne bağlanacaklar yolcular kullanabilecek.


Ayrıca Halkalı yönünden gelen  ve eski banliyö hattı güzergahını kullanan ve Marmaray Kazlıçeşme İstasyonu ile Yenikapı aktarma merkezine ulaşacak yolcular için ise HALKALI-

KAZLIÇEŞME-YENİKAPI-SİRKECİ HATTI, oluşturuldu. Yine bu kapsamda Kazlıçeşme Marmaray İstasyonu'nun sahil  tarafında  yeni otobüs, yolcu bekleme peronları  yapıldı.


YENİKAPI;

Marmaray’dan Yenikapı istasyonu’nda inen yolcular için Aksaray-Havalimanı ve Aksaray- Kirazlı Metrosuna aktarma imkanı sağlayacak Yenikapı-Aksaray ring seferleri oluşturuldu.  

Ayrıca Yenikapı'dan geçen mevcut 19 hat 140 araç ile Taksim, Beyazıt, Eyüp gibi önemli merkezlerle entegre olunacak.


SİRKECİ;

Eminönü'ndeki mevcut 58 hat 406 araç ile Taksim, Karaköy, Beşiktaş gibi önemli merkezlerle entegre olunacak.


KADIKÖY AYRILIK ÇEŞMESİ;

Ayrılık Çeşmesi İstasyonu Marmaray ve Kadıköy-Kartal metro hattının entegre olduğu istasyon. Yolcular bu istasyondan Kadıköy ya da Kartal yönüne metroyu kullanarak ulaşabilecekler. Ayrıca mevcut 51 hat 516 araç ile entegre olunacak.

     

ÜSKÜDAR MEYDAN;

Üsküdar'da bulunan mevcut 47 hat 314 araç ile entegre olunacak.


Hürriyet


Geri Dön