19 / 04 / 2024

17 tonluk kiriş, tren raylarının üzerine düştü!

 17 tonluk kiriş, tren raylarının üzerine düştü!

İzmir'in Çiğli ilçesinde, 17 tonluk kiriş ve 4 tonluk bom büyük bir gürültü ile raylara düştü. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı



Olay, gece saat 02.00 sıralarında, Çiğli ilçesi Egekent semti İZBAN tren istasyonunda meydana geldi. Evka-5 viyadüğünün yapımını üstlenen taşeron firmada çalışanlar, kiriş koyma işlemi sırasında büyük bir tehlike atlattı. Taşeron firma çalışanları, köprüye kirişi koymak için İZBAN'ın tren seferlerinin bittiği saat 01.00'i bekledi. Seferler saat 01.00'de sona erince işçiler çalışmaya başladı. Raylardaki elektrik akımı kesildi, yaklaşık 100 ton kaldırma gücü olan vinçle kiriş koyma işlemi başladı.


Vinç, 30 metre uzunluğundaki yaklaşık 17 tonluk kirişi havaya kaldırdı. Vinçin bomu kiriş tam viyadüğe monte edilmek üzereyken kırıldı. 17 tonluk kiriş ve vincin bomu büyük bir gürültüyle rayların üzerine düştü. İş kazasında ölen ya da yaralanan olmadı. Viyadüğün ayaklarında montaj yapmak için duran Enver Kağan (50) ölümden döndü. Olay yerine çağrılan başka bir vinç enkazları kaldırdı. Kirişin üzerine düştüğü İZBAN'a ait elektrik kabloları koptu, raylarda da hasar meydana geldi. Bu sebeple İZBAN seferlerinin bir süre iptal edildiği öğrenildi.

Zaman


Geri Dön