Google emlakkulisi
Konut | Konut Projeleri | TOKİ | KİPTAŞ | Yazlık | Mortgage | İş Fırsatları | Dekorasyon | Sigorta | Kira | Ticari | Turizm | Sektörel | Dış Piyasalar | İhale |     
Toki Cephesi
İstanbullular konuta doyacak
Erdoğan Bayraktar
Ahşap Dünyası
Ayaklarımız yere basmalı..
Hüseyin Kuru
Emlak Kulisi
Konut kredisinde tüketicinin zor tercihi
Tebernüş Kireçci
Değerleme Uzmanı
Değerleme sorunları
Ebru Öz
Konuk Yazar
BEN SUÇLUYUM!
Edi Duek
Tüm yazarlar için tıklayınız
Konut kredileri ve konut ...
İstanbullular konuta ...
Konut cazipleşti!
Gayrimenkul yatırımları ...
Değerleme sorunları
Konut kredisinde ...
BEN SUÇLUYUM!
Herşeyi abad eden ...
Ayaklarımız yere ...
 

Eroğlu 1 milyar doları nereye yatıracak?

Eroğlu Yapı İnşaat, 2008-2012 yılları arasında 8 projeye toplam 1 milyar dolarlık gayrimenkul yatırımı yapacak. Grup nerede? Ne yapacak?

x

1983 yılında faaliyete başlayan Eroğlu Holding, tekstil ve konfeksiyon sektörlerindeki faaliyetlerinin yanı sıra 1997 yılında kurduğu Eroğlu Yapı İnşaat firması ile inşaat alanında da faaliyet göstermeye başladı. Yeniden yapılandığı 2005 yılına kadar 100 bin metrekarenin üzerinde fabrika ve ofis projesi gerçekleştiren Eroğlu Yapı İnşaat, 2008-2012 yılları arasında 8 projeye toplam 1 milyar dolarlık gayrimenkul yatırımı yapacak.

Özgün tasarım ve çizgileri ile uluslararası düzeyde beğeni kazanmış olan Colin's ve Loft markalarıyla bir aile şirketi konumundaki Eroğlu Holding, tekstil ve konfeksiyon sektörünün önemli firmaları arasında yer alıyor.1983 yılında faaliyete başlayan Eroğlu Holding, yılda ortalama 20 milyon adet spor giysinin üretimini kendi markaları olan Colin’s ve Loft markalarıyla gerçekleştirmektedir. Yurt içinde ve yurt dışında kendisine ait 167 mağaza ile  tüm dünyada toplam 3 bin civarındaki satış noktası bulunan firmanın, tüm bu organizasyonlar kapsamında ülkemizde ve yurt dışında yaklaşık 7 bin çalışanı bulunuyor.

Tekstil ve konfeksiyon sektörlerindeki faaliyetlerinin yanı sıra, 1997 yılında kurduğu Eroğlu Yapı İnşaat firması ile inşaat alanında da faaliyete başlayan firma, öncelikle grubun kendi inşaatlarını gerçekleştirmeye yönelik çalışmaları takip etmiştir. Yeniden yapılandığı 2005 yılına kadar 100 bin metrekarenin üzerinde fabrika ve ofis projesi gerçekleştiren Eroğlu Yapı İnşaat, 2008-2012 yılları arasında toplam 1 milyar dolarlık gayrimenkul yatırımı yapmak için hazılıklara başladı.


Eroğlu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu ve Eroğlu Yapı CEO'su Ramadan Kumova, geçtiğimiz günlerde katıldıkları proje tanıtım toplantısında yeni yatırımları ve sektördeki hedefleri hakkında bilgi veren bir konuşma yaptı.

Eroğlu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu: “Popüler oldu diye gayrimenkul sektörüne girmiş değiliz. 2005 yılından önce de fabrika binaları yapıyorduk. Tekstil bizim ilk göz ağrımız ama artık gayrimenkul alanını da kendimize sektör edinmiş durumdayız. Tekstilin yanı sıra gayrimenkul sektöründe de büyümeyi hedefliyoruz. İnşaat alanında ciddi bir marka oluşturup prestijli otel, alışveriş merkezi, ofis ve konut projelerini hayata geçirmeyi planlıyoruz. Tek amacımız yapıp satmak değil. Türkiye'de 8 gayrimenkul projesine başladık. 2008-2012 yılları arasında toplam 1 milyar dolarlık gayrimenkul yatırımı yapacağız.''diye konuştu. 


Vakko'nun Merter'deki arazisi üzerine çok farklı bir alışveriş merkezi yapacaklarını da sözlerine ekleyen Eroğlu, buraya inşa edecekleri alışveriş merkezinin 300 milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleştirileceğini de belirtti. Projeye, Vakko'nun Hadımköy'deki yeni fabrikasına taşınmasının ardından 2008 yılının ilk yarısında başlanılacak.


Firma Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Ukrayna ve Romanya gibi ülkelerde gayrimenkul yatırımlarını da sürdürüyor. Kazan'da 10 bin metrekarelik bir alışveriş merkezi yapan  Eroğlu Yapı İnşaat, Moskova'da da bin 500 metrekare arsa üzerine planlanmış bir ofis yapımına devam ediyor.

Eroğlu Yapı Projeleri 


Proje Yer Arazi Büyüklüğü (metrekare)
İkizİstanbul Ümraniye 44.000
Country Houses Sarıyer 23.000
Tekira AVM Tekirdağ 83.000
Merter AVM Merter 36.000
Ümraniye Ofis  Ümraniye 17.000
Konut ve Ticaret Merkezi Bursa 42.700
Beylikdüzü AVM Beylikdüzü 50.000
Beylikdüzü Konut  Beylikdüzü 170.000
(İnşaat&Yatırım Dergisi)

Etiketler:
Bu haber 09 Aralık 2007 Pazar günü girildi ve 571 kisi tarafından okundu.

  DİĞER BAŞLIKLAR

Sur Yapı 3 bin yeni konut inşa edecek

Mortgage'de sigortaya büyük talep

Yalıtımda kiracı lehine yeni yasa

TOKİ'den eğitime büyük katkı

Metrekaresi 17 dolara kiralık

Durgunluk emlak fuarlarını da vurdu

Varlıbaşlar’dan yeni bir şirket!

’Fuara katılan inşaatçı 6 taksit istiyor’

Fiyat farkı kararnamesi hazır

Konut kredisinde Euro mu, YTL mi?
 
TOKİ’den bu hafta tek kampanya
14 firma eleman arayışında…
 
© 2007-2008 Emlak Kulisi Her Hakkı Saklıdır
Ana Sayfa | İletişim | Reklam | Konut Forum
Açılış Sayfası Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | İletişim