20 / 04 / 2024

3. Köprüde yürüyüş serbest olacak!

3. Köprüde yürüyüş serbest olacak!

İstanbul Boğazı'na yapılacak 3. köprünün yapımını üstlenen konsorsiyumun ortaklanndan 1C Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, düzenlediği toplantiyla projenin ayrıntılarını anlattı. 3. Köprüde yürüyüş serbest olacak...



3. Köprüde yürüme yollan ve seyir alanının bulunacağını açıklayan Çeçen, köprü ayaklarına teraslar inşa edilerek bu alanlara restoran ve kafeteryalar yapılabileceğini belirtti. Köprünün, tasarımı ve teknik özellikleriyle dünyanın sayılı köprüleri arasında yer alacağını kaydeden Çeçen, şu bilgileri verdi: "3. boğaz köprüsü, dünya üzerinde 4'er şeritli karayolu ve 2 şeritli ray sisteminin geçtiği; en geniş, en uzun ve en yüksek kuleye sahip asma köprüsü olacak. 

Köprü, çoğunluğu Türk mühendislerden oluşan bir ekip tarafından inşa edilecek". 


Köprünün tasarımının, çevreyle uyumlu, boğazın dokusuna uygun bir şekilde biçimlendiğini anlatan Çeçen, "Önce çift katlı klasik bir tasarım üzerinde çalıştık. 


Ama sonrasında estetik görünüm açısından bu yönde karar verildi" dedi. Köprünün 9 şiddetindeki depreme dayanıklı olacağını söyleyen Çeçen, "Köprü deprem anında 7 metre esneyecek" bilgisini verdi. 


Yapı Dergisi


Geri Dön