Google emlakkulisi
Konut | Konut Projeleri | TOKİ | KİPTAŞ | Yazlık | Mortgage | İş Fırsatları | Dekorasyon | Sigorta | Kira | Ticari | Turizm | Sektörel | Dış Piyasalar | İhale |     
Toki Cephesi
Hedefimiz 500 bin konut!
Erdoğan Bayraktar
Emlak Kulisi
Elveda derken…
Tebernüş Kireçci
Ahşap Dünyası
Yeni yılda da bu süreç devam edecek..
Hüseyin Kuru
İnder Cephesinden
Sayın Başbakanım;
Yaşar Aşçıoğlu
Gözlemevi
Konutun yarattığı fırsat...
Dr. Turgut Enginoğlu
Tüm yazarlar için tıklayınız




 
Konut kredisinde sigorta şart
Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği, konut kredisi alırken hayat sigortası yaptırılmasının önemine işaret ederek, ’’Bu yolla sistemin devamlılığı sağlanıyor. Kredi alan kişinin vefatı halinde ev borcu sigorta şirketi tarafından ödeniyor’’ açıklamasını yaptı.

Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği (TSRŞB), konut kredisi kullanılırken sigorta yapılmasının, kredi veren kuruluşlar ile tüketicilerin mağduriyetinin önlendiğini açıkladı. TSRŞB, konut kredisi kullanılırken yapılan hayat sigortasıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Ölüm riskini teminat altına alan hayat sigortaları açısından durum incelendiğinde, bu ürünlerin kredi veren kuruluş kadar kredi kullanan ve ölenin desteğinden mahrum kalan kişileri de korumaya yönelik ürünler olduğu belirtilen açıklamada, kredi alan kişinin vefatı halinde borç bakiyesinin sigorta şirketi tarafından ödeneceği ve kredi kullanan kişinin arkasında bıraktığı kişilerin mağduriyetle karşılaşmadan konutun sahibi olabilecekleri kaydedildi.

Açıklamada, aksi takdirde, kredi alan kişinin vefatı halinde mirasçılarının yüklü bir kredi borcuyla karşılaşması ve bu borcu ödeyememeleri durumunda oturdukları evden çıkartılması gibi sonuçların ortaya çıkabileceği vurgulanarak, ayrıca kredi borçlusunun işsiz kalması ya da bir kaza veya hastalıktan kaynaklanan geçici iş göremezlik hallerinde de borç taksitlerinin sigorta şirketleri tarafından ödenmesini teminat altına alan ürünler bulunduğu aktarıldı. Konut finansmanının uzun yıllardır uygulandığı ülkelerde sigorta sisteminin de yaygın olarak kullanıldığının hatırlatıldığı açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Bu yolla sistemin devamlılığının sağlanması, meydana gelebilecek çeşitli riskler sonucunda sistemin genel yapısının, ikincil piyasa yatırımcılarının, kredi veren kuruluşların ve tüketicileri mağduriyetlerinin önlenmesi amaçlanıyor. Ülkemizde de sisteminin sağlıklı işleyebilmesi için sigorta sistemi şart. Bu kapsamda konut finansmanı kapsamında kullanılan kredi maliyetlerini sigorta ürünlerinin artırdığı yönündeki yersiz ve ağır açıklamalar yerine tüketici bilincinin artırılmasında kamu kurumları, sektör örgütleri ve medya kuruluşlarına son derece önemli görevler düşüyor."




Etiketler:
Bu haber 03 Nisan 2008 Perşembe günü girildi ve 396 kişi tarafından okundu.

  DİĞER BAŞLIKLAR

Depreme en duyarlı il Şırnak çıktı

Dask'ta yeni düzenleme

DASK sigortada seferberlik başlattı

Deprem kriz tanımaz evinizi sigortalatın

'Konut kredisi sigortasız olmaz'

Deprem sigortası olmayana su yok

300 YTL’ye tapu sigortası

Konutların % 21’i güvence altında!

Türkiye’de 10.3 milyon konut sigortasız

Marmara Bölgesi sigortada yerinde saydı

Eltes Güneşi'nde kiralıklara 25 bin YTL'lik ''Eşya Sigortası'' güvencesi

Türkiye’de sadece 1.1 milyon konut sigortalı

Emlakçılıkta fark arayışı: Kiralanan daireye sigorta

‘Mortgage sisteminde sigorta şart’

Kredi başvurularındaki “sigorta şartı” yasal değil

Konut fonları da bireysel emekliliğe girmeli

Sigorta bilinci konut sigortalarıyla yaygınlaşacak

Konut sigortası lüks değil, artık bir gereklilik

Türkiye’de 2.7 milyon konut sigortalı

Türkiye'deki konutların % 80'i sigortasız

İşsiz kalanın kredi borcu ödeniyor

DASK İçin azami tutar 120 bin YTL

Konut kredisi kullanacaklara müjde!

Konut kredisinde sigorta şart

DASK, 8 yılda 2.7 milyon konuta ulaştı

Sigorta sektörü 5 kat büyüyebilecek güçte

DASK‘ta hedef, 3,4 milyon poliçe

Türkiye deprem sigortasında dünyaya örnek

Başak Groupama‘dan konut sigortasında iki yeni ürün

Konutların yüzde 20‘sinin DASK‘ı var
 
TOKİ'de bu hafta 3 yeni kampanya!
8 firma eleman avında!
 
© 2007-2008 Emlak Kulisi Her Hakkı Saklıdır
Ana Sayfa | İletişim | Reklam | Konut
Açılış Sayfası Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | İletişim