Google emlakkulisi
Konut | Konut Projeleri | TOKİ | KİPTAŞ | Yazlık | Mortgage | İş Fırsatları | Dekorasyon | Sigorta | Kira | Ticari | Turizm | Sektörel | Dış Piyasalar | İhale |     
Toki Cephesi
Hedefimiz 500 bin konut!
Erdoğan Bayraktar
Ahşap Dünyası
Hangi vadeyle ev alınır?..
Hüseyin Kuru
Gayr. Finansmanı
Fırtına öncesi sessizlik
Ali Hepşen
Mortgage Uzmanı
Döviz ve Dövize Endeksli Krediler – Nasıl Karar ...
Nejat Ozonay
Değerleme Uzmanı
Ankara Kalesi gelecek vaat ediyor
Ebru Öz
Tüm yazarlar için tıklayınız



 

Büyükşehir’in Buca konutları tehlikede

Buca Belediyesi Büyükşehir Belediyesi’nin inşa ettiği 578 konuta ruhsat vermedi. İnşata devam edilince ceza kesildi. Şimdi ise yıkım gündeme geldi.

Uyarıldı, ceza kesildi
Büyükşehir Belediyesi geçen temmuz ayında, Buca’da 758 toplu konutun temelini attı. Ancak Buca Belediyesi, “İnceleliyoruz” diyerek inşaata ruhsat vermedi, kaçak duruma düşürdü. Ancak çalışmalar devam etti. Buca Belediyesi geri adım atmadı, para cezası kesti. Büyükşehir de durmadı, binalar bitme aşamasına geldi.

Şeboy: Savcıya başvururum
Yaşananlar derin bir krize yol açtı. AKP’li Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, “İzin alıp başlasalardı iş şimdi bu duruma gelmezdi. Bundan sonra 5216 sayılı yasa ne diyorsa o uygulanır. Kestiğimiz para cezasını ödemezlerse, haklarında suç duyurusunda bulunuruz. Yıkmak gerekiyorsa da yıkarız” diye rest çekti.

Aziz Kocaoğlu çözüm arıyor
CHP’Lİ Büyükşehir Belediye Bakanı Aziz Kocaoğlu ise inşaat ihalesinden 3 ay önce başvurmalarına karşın ruhsat verilmediğini söyledi. Kocaoğlu konuyu meclis toplantısına taşıdı, Cemil Şeboy’u sert dille eleştirdi. Bu arada Büyükşehir, yasadaki bir maddeye dayanarak kendi kendine ruhsat vermek için harekete geçti.
Buca Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi’nin geçen yıl 9 Temmuz’da temelini attığı 578  konuta inşaat ruhsatı vermedi. İnşaatlar ruhsatsız olarak bitme aşamasına geldi. İnşaatların yoğunluğu artırdığı öne süren Buca Belediyesi encümeni ceza kesti. Ceza ödenmediği ve ruhsat alınmadığı takdirde konutların yıkılacağı belirtildi.
CHP’li Büyükşehir Belediye Bakanı Aziz Kocaoğlu ile AKP’li Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy arasındaki gerginliklere yeni bir halka daha eklendi. Şeboy, Büyükşehir Belediyesi’nin Buca’da yaptığı 578 adet toplu konutun ruhsatı olmadığını, kaçak yapıldığını, gerekirse yıkılabileceğini  açıkladı.

Kocaoğlu : İnşaat kaçak değil
Başkan Kocaoğlu ise, Buca Belediyesi’nin inşaat ihalesinden 3 ay önce başvuru yapmalarına karşın ruhsat vermediğini açıkladı. Ruhsatla ilgili çalışmalarının sürmesine karşın bugüne kadar Buca Belediyesi’nden alamadıklarını belirten Kocaoğlu, son meclis toplantısında Şeboy’a rest çekerek şöyle dedi: “Çünkü burası başka bir ülke, başka bir diyar. Sayın Şeboy, eğer gerekli formaliteleri tamamlarsa dozeri getirip yıkar. Ayrıca yoğunluk da normaldir. Kaçak inşaat da yapılmamıştır.”

Ruhsatı büyükşehir verecek
Öte yandan, Büyükşehir Belediye Meclisi, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Yasası’na dayanarak, “İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak proje, yapım, bakım ve onarım işleriyle ilgili her türlü ruhsatlandırma işlemlerinin Büyükşehir Belediyesi tarafında yerine getirilmesi” kararı aldı.  Bu kararla birlikte  konutlara ruhsatı Büyükşehir Belediyesi’nin vereceği bildirildi.

Şeboy: Yıkmak gerekiyorsa yıkılır
AKP’li Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy: Bir inşaata başlamadan önce ruhsat alınır. Bunlar ruhsatı almadan inşaata başladılar. Neredeyse kabaları bitmiş duruma geldi. Yerinde tespitler yapıldı. Yoğunluk fazlalıkları, yükseklik, alçaklık problemi gibi eksiklikleri var. Temel üstleri yok. Encümene getirildi. Para cezası çıktı. Yine de devam ettiler. Bundan sonra 5216 Sayılı Yasa ne diyorsa o uygulanır. Eğer parayı ödemezlerse mahkemeye verip, haklarında suç duyurusunda bulunuruz. Yasal prosedür ne gerektiriyorsa onu uygularız. Yıkmak gerekiyorsa yıkılır. Ayrıca madem kendilerine uygun yasa çıkartabiliyorlardı niye daha önce kendi kendilerine ruhsat vermediler? Belediye meclisi böyle bir karar çıkartıp, uygulayamaz. Kendi kendine ruhsat veremez.

(Milliyet)





Etiketler:
Bu haber 23 Nisan 2008 Çarşamba günü girildi ve 574 kişi tarafından okundu.

  DİĞER BAŞLIKLAR

Pınar Altuğ'un villa davası sonuçlandı

Dep­rem ka­bin­le­ri ile ko­run­mak müm­kün

Yabancılar son 3 ayda 3 bin konut aldı

Sana her gün bir vinçten bakıyorum Aziz İstanbul!

Parasını ödediler tapuyu alamadılar

Halis Toprak’ın malikanesi satıldı!

Ateş'ten Bayraktar'a mektup

Selective Kartal Evleri'nde sıfır faizle!

Sinpaş Lagün'de 'Devrimci Ödeme Planı'

Temapark'ta ikinci aşama bugün

ÇEDBİK, “Yeşil Bina Eğitimi” verecek

Samsun Belediyesi kat karşılığı inşaat yaptıracak

Kars'ta satılık 22 daire ve 34 arsa

Bosphorus web sitesine Amerika'dan ödül

Sabancıların ilk göz ağrısı yıkıldı

İstanbul, dönüşüm arifesinde!

KEY’de yanlış adres uyarısı

Beyoğlu prim rekoru kırıyor

Boğaziçi, TOKİ'nin yüzünü güldürüyor

KEY’e itiraz için son gün 27 Ekim

Yapı sektöründe son buluşma İzmir'de

KEY hak sahipleri için kritik hafta

TOKİ'den Ağrı Eleşkirt'e 50 konut

KEY’de itiraz için son 10 gün

Tema Park için uygulama projesi istenmeyecek

Bonus’tan her 10 günde bir ev!

Deprem riski 10 dakikada belirleniyor

Tapu'da büyük yenileme

KEY hakkınızı arayabileceğiniz son tarih

Banka önünde ev satın alma nöbeti
 
TOKİ'de bu hafta 4 yeni kampanya
10 firma eleman arıyor
 
© 2007-2008 Emlak Kulisi Her Hakkı Saklıdır
Ana Sayfa | İletişim | Reklam | Konut
Açılış Sayfası Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | İletişim