Google emlakkulisi
Konut | Konut Projeleri | TOKİ | KİPTAŞ | Yazlık | Mortgage | İş Fırsatları | Dekorasyon | Sigorta | Kira | Ticari | Turizm | Sektörel | Dış Piyasalar | İhale |     
Toki Cephesi
Hedefimiz 500 bin konut!
Erdoğan Bayraktar
Emlak Kulisi
Elveda derken…
Tebernüş Kireçci
Ahşap Dünyası
Yeni yılda da bu süreç devam edecek..
Hüseyin Kuru
İnder Cephesinden
Sayın Başbakanım;
Yaşar Aşçıoğlu
Gözlemevi
Konutun yarattığı fırsat...
Dr. Turgut Enginoğlu
Tüm yazarlar için tıklayınız




 
Antalya'nın imar planına itiraz var!
Mimarlar Odası Antalya Şubesi, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan ''Antalya-Burdur 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı''nın eksik ve yanlışlar içinde olduğunu savunarak, planın mevcut haliyle onaylanması halinde hukuki süreç başlatacaklarını bildirdi.

Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Osman Aydın düzenlediği basın toplantısında, Çevre ve Orman Bakanlığı'nca hazırlanan rapor hakkında hazırladıkları "Antalya-Burdur 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Eleştiri ve Öneri Raporu"nu kamuoyuna sundu.

Çevre ve Orman Bakanlığı'nca ülke çapında başlatılan 1/100.000 ölçekli planlama çalışmalarının, ülkenin planlı kalkınması ve yapılaşması için yeniden olumlu bir başlangıç olacağını ifade eden Aydın, üç yılda hazırlanmasının zorunlu olduğu belirtilen 'Bütüncül Alt Ölçekli Çevre Düzeni veya Nazım İmar Planları'nın hazırlanması ve onanması aşamasında, bu plana uygunluğunu hangi idarenin denetleyeceği konusuna açıklık getirilmediğini söyledi. 1/100.000 Ölçekli Antalya-Burdur Çevre Düzeni Planı'nın incelendiğinde, planlama hiyerarşisinin eksikliğinin açıkça görüldüğünü savunan Aydın, şöyle devam etti: "Bu planın Çevre Düzeni Planı değil Alt Bölge Plan olması ve planın çalışma sınırları içine, Antalya kent merkezi ile birebir ekonomik ve sosyal ilişkisi olan Isparta'nın da girmesi gerekirdi. Çünkü Isparta'nın Antalya ile olan ekonomik ve sosyal ilişkisi göz ardı edilemez. Bunu çok basit bir örnekle bile açıklayabiliriz. Şöyle ki; Bugün bir çok Isparta'lının Antalya'da, bir çok Antalya'lının da Isparta'da ikinci konutu bulunmaktadır. Isparta, Antalya'lının yaylası, Antalya da Isparta'lının sayfiyesi gibidir. Dolayısıyla bu ve buna benzer ilişkiler ekonomik ve sosyal ilişkileri de güçlendirmektedir."

Çevre ve Orman Bakanlığı'nca hazırlatılan 1/100.000 Ölçekli Antalya-Burdur Çevre Düzeni Planı incelendiğinde, planın üst plan kararlarının olmaması ve planlama sınırları içine Isparta'nın girmemesini büyük eksiklik olarak gördüklerini anlatan Aydın, şunları kaydetti: "Planlama sınırları içine Isparta'nın alınması, olmazsa olmaz koşul ve zorunluluktur. 25 Aralık 2006'da sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının görüş ve önerilerine sunulan planla ilgili 26 Ocak 2007 tarihinde odamızca yapılan eleştiri ve öneriler konusunda bakanlığa yazdığımız itirazımızın halen askıdaki planda dikkate alınmadığını tespit etmiş bulunuyoruz. Yine o tarihlerde hazırlanan planla askıdaki plan arasında dikkate değer bir değişikliğin bulunmadığının altını çiziyoruz. Şubemizce bu raporumuz doğrultusunda halen askıdaki plana, askı süresi içinde itiraz edilecek ve bu şekliyle onaylanması durumunda da iptali için tüm yasal yollara başvurulacaktır. Planın bu şekilde onaylanması durumunda hukuki süreç başlatacağız"




Etiketler:
Bu haber 21 Ağustos 2007 Salı günü girildi ve 520 kişi tarafından okundu.

  DİĞER BAŞLIKLAR

Üçüncü köprü mayıs veya haziranda ihaleye çıkılacak

Türkiye'nin ilk kiralık parkı Zeytinburnu'nda

İBB 4.5 yılda 81 tarihi eseri ihya etti

İstanbul’un en pahalı semti: Bebek

İstanbul’un doğusu kabına sığmıyor!

Erikçe Kent Ormanı hayata geçiyor

Sapphire'den 10 liraya İstanbul manzarası

Mimar Sinan Köprüsü restore edildi

Ayder Yaylası kaçak yapılardan temizleniyor

Yeditepe'nin mistik yüzü görücüye çıkıyor

İstanbul'a Kadir Topbaş'la devam

En rekabetçi kent açık ara İstanbul

30 yıllık tünel rüyası gerçek oluyor

Salı Pazarı bugün son kez kuruluyor

'Salı Pazarı' yarın son kez kuruluyor

Ataşehir ‘Paraşehir’ oluyor

Boğaz’da ikinci tünel 3.3 kilometre olacak

İstanbul, Türkiye'yi dünyaya tanıtacak

İSPARK'a park et, İDO ile devam et

Metrobüs Beylikdüzü’ne ikinci göçü başlatacak

Galeriler 6 ay içinde şehir dışına çıkacak

1 saatlik yol 5 dakikaya iniyor

İsthanbul'da yol tartışması

İşte Ankara’nın en değeli bölgeleri!

Regnum Astrum Towers’da sular boşa gitmeyecek

AKM’yi İstanbul 2010 yenileyecek

DİKKAT! Köprüde çalışma var

3. köprüye Marmara Denizi’nde alternatif

TOKİ’den Diyarbakır’a destek

İstanbul’a masal gibi yatırım
 
TOKİ'de bu hafta 3 yeni kampanya!
8 firma eleman avında!
 
© 2007-2008 Emlak Kulisi Her Hakkı Saklıdır
Ana Sayfa | İletişim | Reklam | Konut
Açılış Sayfası Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | İletişim