Google emlakkulisi
Konut | Konut Projeleri | TOKİ | KİPTAŞ | Yazlık | Mortgage | İş Fırsatları | Dekorasyon | Sigorta | Kira | Ticari | Turizm | Sektörel | Dış Piyasalar | İhale |     
Toki Cephesi
Başarılı kurumları eleştirmek ahmaklıktır
Erdoğan Bayraktar
Ahşap Dünyası
3D ve toplumsal bilinç üzerine..
Hüseyin Kuru
Değerleme Uzmanı
Ankara Alışveriş merkezleri
Ebru Öz
Tapu ve İmar
Tapu tahsis belgesi ne işe yarar?
Av. Mehmet Parlak
Gayr. Finansmanı
EYVAH! SAM AMCA’NIN GÖZDELERİ BATIYOR MU?
Ali Hepşen
Gözlemevi
Konut piyasaları nasıl canlanır?
Dr. Turgut Enginoğlu
Kredi Uzmanı
Konut kredi faiz oranları yüzde 1,70’lere geldi...
Barış Yılmazkaya
Emlak Kulisi
Konut fiyatları ne zaman patlar?
Tebernüş Kireçci
Konuk Yazar
İÇİMİZDEKİ YABANCILAR
Alp Şahin
Konut fiyatları ne zaman ...
Konut kredi faiz ...
Konut piyasaları nasıl ...
Sektör nereye koşuyor..
Tapu tahsis belgesi ne ...
İÇİMİZDEKİ YABANCILAR
EYVAH! SAM AMCA’NIN ...
Ankara Alışveriş ...
3D ve toplumsal bilinç ...
 

TOKİ turizme el attı Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın haberi yok

Kültür ve Turizm Bakanı,“TOKİ ile Maliye Bakanlığı’nın Çanakkale’den Mersin’e kadar yapacağı çalışmalar hakkında Bakanlığımın bilgisi bulunmamaktadır” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz’un, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın ‘Çanakkale’den Mersin’e kadar sahil bandında özellikle kaplıcaların bulunduğu yörelerde, yabancılar için villa kentler ve tatil köyleri kuracakları”nı açıklamasıyla gündeme gelen projeyle ilgili soru önergesine “TOKİ ile Maliye Bakanlığının Çanakkale’den Mersin’e kadar olan sahil bandında yapıldığı belirtilen çalışmaların içeriği hakkında Bakanlığımın bilgisi bulunmamaktadır” karşılığını verdi.

Bakan Günay’ın “bilgim yok” dediği proje ise Kültür ve Turizm Bakanlığının “Termal Turizm Kentleri Projesi”nin yürütüldüğü alanları kapsıyor.

CHP’li Topuz, Bakan Günay’ın soru önergesine verdiği yanıtın, TOKİ tarafından yürütülen ‘potansiyel turizm alanları dahil her türlü kamu arazilerinin’ yabancılara satışını öngören projenin içeriğinden ve sınırlarından haberdar olmadığını doğruladığını kaydederek “yapılmak istenen proje, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın görev ve sorumluluk alanına müdahaledir” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz’un, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın “Çanakkale’den Mersin’e kadar sahil bandında özellikle kaplıcaların bulunduğu yörelerde, yabancılar için villa kentler ve tatil köyleri kuracakları”na yönelik açıklaması ve TOKİ ile Maliye Bakanlığı arasında 17 Mart 2008’de imzalanan protokol konusundaki soru önergesini yanıtladı. Bakan Günay, Topuz’un, “TOKİ ile Maliye Bakanlığı’nın gerçekleştirmek üzere anlaştığı proje hakkında bakanlığınızın görüşü alınmış mıdır?” şeklindeki sorusuna “TOKİ ile Maliye Bakanlığı’nın Çanakkale’den Mersin’e kadar olan sahil bandında yapıldığı belirtilen çalışmaların içeriği hakkında Bakanlığımın bilgisi bulunmamaktadır” yanıtını verdi. Günay, Topuz’un diğer sorularına ise “Proje hakkında bilgi sahibi olunmadığı için Turizm Teşvik Kanunu’na uygunluğu hakkında bir görüş bildirilmesi mümkün olamamaktadır. Her iki kurumun müştereken yürüttüğü projenin detayı hakkında bilgi sahibi olunmadan yorum yapmak mümkün görülmemektedir” gibi karşılıklar verdi.

Proje, bakanlığın termal turizm kentleri projesi alanını kapsıyor

CHP’li Topuz ise Bakan Günay’ın “bilgim yok” dediği TOKİ ile Maliye Bakanlığı arasında protokolü imzalanan projenin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Termal Turizm Kentleri Projesi’nin yürütüldüğü alanları kapsadığını söyledi. Topuz, “Turizmi Teşvik Kanunu uyarınca ilan edilmiş ve halen yürürlükte bulunan 65 adet Turizm merkezinin dışında, TOKİ’nin yabancılara satmayı planladığı alanlar İzmir Dikili ile İzmir-Bergama-Allianoi ve Manisa Soma Menteşe bölgesi Termal Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim bölgesi ilan edilmiştir” dedi.

Bakan projeleri karıştırdı

CHP’li Topuz, Bakan Günay’ın soru önergesinde verdiği yanıtta yer alan “Karadeniz Bölgesi’nin turizm potansiyelinin değerlendirilmesi, alternatif yatırım alanlarının geliştirilmesi ve planlanması amacıyla TOKİ ve bakanlığım arasında 12 Ocak 2007 tarihinde protokol imzalanmıştır. Bu protokol çerçevesinde Ordu, Sinop, Samsun, Giresun, Artvin, Rize ve Trabzon illerinde gerçekleştirilmesi planlanan turizm tesislerine yönelik tespit ve incelemeler bakanlığımca yapılmış ve sonuçları TOKİ’ye bildirilmiştir” sözleriyle ortaya koyduğu projenin ise TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın açıkladığı proje olmadığını söyledi. Topuz, “Bakan Günay’ın verdiği yanıt, TOKİ tarafından potansiyel turizm alanları dahil her türlü kamu arazilerinin yabancılara satışını öngören projesinin içeriğinden ve sınırından haberdar olmadığını doğrulamıştır. Yapılmak istenen proje, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın görev ve sorumluluk alanına müdahaledir” diye konuştu.

Hürriyet




Etiketler:
Bu haber 12 Mayıs 2008 Pazartesi günü girildi ve 340 kisi tarafından okundu.

  DİĞER BAŞLIKLAR

Regnum Bargylia Evleri’nde 178 bin 500 YTL’ye

Artemisia Evleri’nde 150 bin YTL’ye

Silivri’deki yazlık fiyatları yüzde 30 oranında düştü

Ekin Life Kadıkalesi’nde 100 bin Euro’ya daire

Sahil şeridinde yazlık ev fiyatları 50 bin YTL’den başlayor

Çamlı Konaklar’da 30 aya kadar sıfır faiz

Bodrum’un gözde projeleri ‘Egeria Suites ve Villa Select’

Valley Gardens Regency’de 300 bin YTL’ye

Port Alaçatı’da 120 bin Euro’ya

Prince Villaları’nda 87 bin Euro’ya
 
Konuk Yazar
Tanrı ile el sıkışmak
Edi Duek 
Konuk Yazar
Şimdi uygun fiyata ‘ev’lenmenin tam zamanı
Harun Reşit Özçiçek 
Konuk Yazar
Isı yalıtımı ile aşırı sıcaklara hazırlıklı olun
Durmuş Topçu 
İnşaat Uzmanı
Ahşapla ilgili en çok sorulan beş soru ve cevabı!
İsmet Ergül 
Teknik Bakış
KRİZLER NASIL FIRSAT OLUR ?
Nazmi Durbakayım 
İnder Cephesinden
Kriz var mı?
Yaşar Aşçıoğlu 
Konuk Yazar
Lokomotif sektör darda
Fethi Yılmaz 
Toplu Konut İdaresi’nden bu hafta tek kampanya
9 firma eleman arayışında
 
© 2007-2008 Emlak Kulisi Her Hakkı Saklıdır
Ana Sayfa | İletişim | Reklam | Konut
Açılış Sayfası Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | İletişim