Google emlakkulisi
Konut | Konut Projeleri | TOKİ | KİPTAŞ | Yazlık | Mortgage | İş Fırsatları | Dekorasyon | Sigorta | Kira | Ticari | Turizm | Sektörel | Dış Piyasalar | İhale |     
Toki Cephesi
Başarılı kurumları eleştirmek ahmaklıktır
Erdoğan Bayraktar
Ahşap Dünyası
3D ve toplumsal bilinç üzerine..
Hüseyin Kuru
Değerleme Uzmanı
Ankara Alışveriş merkezleri
Ebru Öz
Tapu ve İmar
Tapu tahsis belgesi ne işe yarar?
Av. Mehmet Parlak
Gayr. Finansmanı
EYVAH! SAM AMCA’NIN GÖZDELERİ BATIYOR MU?
Ali Hepşen
Gözlemevi
Konut piyasaları nasıl canlanır?
Dr. Turgut Enginoğlu
Kredi Uzmanı
Konut kredi faiz oranları yüzde 1,70’lere geldi...
Barış Yılmazkaya
Emlak Kulisi
Konut fiyatları ne zaman patlar?
Tebernüş Kireçci
Konuk Yazar
İÇİMİZDEKİ YABANCILAR
Alp Şahin
Konut fiyatları ne zaman ...
Konut kredi faiz ...
Konut piyasaları nasıl ...
Sektör nereye koşuyor..
Tapu tahsis belgesi ne ...
İÇİMİZDEKİ YABANCILAR
EYVAH! SAM AMCA’NIN ...
Ankara Alışveriş ...
3D ve toplumsal bilinç ...
 

Soyak rekortmen arsasına iş merkezi yapacak

Soyak, metrekaresine 10 bin 690 dolar vererek rekor kırdığı arsaya iş merkezi yapacak.

Soyak’ın metrekaresine 10 bin 690 vererek TOKİ’den satın aldığı Zincirlikuyu’daki 4 bin 261 metrekarelik arsaya iş merkezi yapılacak. Peşin 45 milyon 550 bin YTL, taksitli olarak 53 milyon 50 bin YTL fiyat belirlenen arsa ile ilgili bilgi veren Soyak Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Emre Çamlıbel, arsanın satışı ile ilgili henüz onay beklediklerini belirterek, ‘Onayı aldığımızda iş merkezi apmak için harekete geçeceğiz’ dedi. Arsa ile ilgili olarak 10 katlı bir imar izninin bulunduğunu söyleyen Çamlıbel ‘Arsanın hem konut hem de iş merkezi izni vardı. Biz iş merkezi olarak değerlendirmeye planlıyoruz’ dedi.

Metrekareye 10 bin 690 dolar

Soyak TOKİ’nin arsasına metrekaresi 10 bin 690 dolara denk gelen teklifi ile Zorlu Grubu’nun Karayolları arazisine metrekare bazında verdiği 8 bin 290 dolarlık rekoru da kırmış oldu. Soyak’ın teklifinde metrekare fiyatı peşin 10 bin 690 verdiği metrekare fiyatı Zorlu’nun verdiği teklifi geçmiş oldu. Aynı arsanın vadeli metrekare fiyatı ise 12 bin 450 dolar oldu. Soyak Zincirlikuyu’dan arsa alırken aynı bölgede bir de arsayı satışa çıkarmıştı. Satışa çıkarılan 11 bin 648 metrekarelik arsa ile ilgili de bilgi veren Çamlıbel ‘Arsaya oldukça büyük oranda teklif geldi. Gelen teklifler değerlendiriliyor’ dedi.

Gayrimenkul potansiyeline yabancı ilgisi büyük oldu

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi’nde ‘Türkiye’nin 100 Yıllık Gayrimenkul Potansiyeli’ konusu ele alınacak. İstanbul’da, 4-5 Haziran’da gerçekleştirilecek zirvede gayrimenkul sektöründeki yatırım fırsatları ve sorunlar ele alınacak. Zirveye gelen katılımcıların şu an itibariyle yüzde 35’i yabancılardan oluşuyor. Bu yılki zirvenin en önemli konularından birisi de dar ve orta gelirlilerin konut sahibi olmasına yönelik olarak hazırlanan ‘Dar Gelirlilerin Konut İhtiyacı ve Çözüm Önerileri (Affordable Housing)’ raporu olacak. Ayrıca ‘Türkiye’de Perakende Pazarı ve Alışveriş Merkezleri için Öngürüler 2015’ ve gelişmekte olan 10 şehrin ele alındığı ‘İller İçin Öngörüler’ başlıklı raporların sonuçları da açıklanacak. Ayrıca zirve sırasında İstanbul’a yakışır bir de uluslararası konut fuarı yapılacak. Fuarla ilgili çalışmalar da devam ediyor.


İbrahim ACAR / Star




Etiketler:
Bu haber 13 Mayıs 2008 Salı günü girildi ve 443 kisi tarafından okundu.

  DİĞER BAŞLIKLAR

Belediye, kayıp arsasını 23 yıl sonra buldu!

Halk Bankası genel müdürlük binası için Ataşehir’den arsa aldı

’Haydarpaşa Manhattan’ için ilk adım atıldı

İbrahim Kutluay, boş arsaya 1 milyon dolar ödeyecek!

Hazine’ye ait gayrimenkuller 49 yıla kadar kiralanabilecek

Finanskent Ziraat Bankası ile start alıyor

AOÇ arazisi Gençlik ve Spor Müdürlüğüne devredildi

‘Finanskent’te ilk arsa Halkbank’ın

İstanbul’un en değerli arazilerinden biri satışa çıkıyor

Mecidiyeköy’deki likör fabrikası arsasına 5 talip
 
Konuk Yazar
Tanrı ile el sıkışmak
Edi Duek 
Konuk Yazar
Şimdi uygun fiyata ‘ev’lenmenin tam zamanı
Harun Reşit Özçiçek 
Konuk Yazar
Isı yalıtımı ile aşırı sıcaklara hazırlıklı olun
Durmuş Topçu 
İnşaat Uzmanı
Ahşapla ilgili en çok sorulan beş soru ve cevabı!
İsmet Ergül 
Teknik Bakış
KRİZLER NASIL FIRSAT OLUR ?
Nazmi Durbakayım 
İnder Cephesinden
Kriz var mı?
Yaşar Aşçıoğlu 
Konuk Yazar
Lokomotif sektör darda
Fethi Yılmaz 
Toplu Konut İdaresi’nden bu hafta tek kampanya
9 firma eleman arayışında
 
© 2007-2008 Emlak Kulisi Her Hakkı Saklıdır
Ana Sayfa | İletişim | Reklam | Konut
Açılış Sayfası Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | İletişim