Google emlakkulisi
Konut | Konut Projeleri | TOKİ | KİPTAŞ | Yazlık | Mortgage | İş Fırsatları | Dekorasyon | Sigorta | Kira | Ticari | Turizm | Sektörel | Dış Piyasalar | İhale |     
Toki Cephesi
Hedefimiz 500 bin konut!
Erdoğan Bayraktar
Kredi Uzmanı
Kriz konut sektörüne nasıl yansıdı?
Barış Yılmazkaya
Ahşap Dünyası
Ülke olarak fırsatları değerlendirelim..
Hüseyin Kuru
Konuk Yazar
Fırsat kapıyı çalarsa...
Alp Şahin
Gayr. Finansmanı
Kral 2’nci Tush’un büyüsü sönen ülkesi
Ali Hepşen
Tüm yazarlar için tıklayınız
Arsa yatırımının 10 püf ...
Hedefimiz 500 bin konut!
Fırsat kapıyı çalarsa...
Ahşap sistemle inşa ...
Kriz konut sektörüne ...
Ülke olarak fırsatları ...
Kral 2’nci Tush’un ...
 

Soyak rekortmen arsasına iş merkezi yapacak

Soyak, metrekaresine 10 bin 690 dolar vererek rekor kırdığı arsaya iş merkezi yapacak.

Soyak’ın metrekaresine 10 bin 690 vererek TOKİ’den satın aldığı Zincirlikuyu’daki 4 bin 261 metrekarelik arsaya iş merkezi yapılacak. Peşin 45 milyon 550 bin YTL, taksitli olarak 53 milyon 50 bin YTL fiyat belirlenen arsa ile ilgili bilgi veren Soyak Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Emre Çamlıbel, arsanın satışı ile ilgili henüz onay beklediklerini belirterek, ‘Onayı aldığımızda iş merkezi apmak için harekete geçeceğiz’ dedi. Arsa ile ilgili olarak 10 katlı bir imar izninin bulunduğunu söyleyen Çamlıbel ‘Arsanın hem konut hem de iş merkezi izni vardı. Biz iş merkezi olarak değerlendirmeye planlıyoruz’ dedi.

Metrekareye 10 bin 690 dolar

Soyak TOKİ’nin arsasına metrekaresi 10 bin 690 dolara denk gelen teklifi ile Zorlu Grubu’nun Karayolları arazisine metrekare bazında verdiği 8 bin 290 dolarlık rekoru da kırmış oldu. Soyak’ın teklifinde metrekare fiyatı peşin 10 bin 690 verdiği metrekare fiyatı Zorlu’nun verdiği teklifi geçmiş oldu. Aynı arsanın vadeli metrekare fiyatı ise 12 bin 450 dolar oldu. Soyak Zincirlikuyu’dan arsa alırken aynı bölgede bir de arsayı satışa çıkarmıştı. Satışa çıkarılan 11 bin 648 metrekarelik arsa ile ilgili de bilgi veren Çamlıbel ‘Arsaya oldukça büyük oranda teklif geldi. Gelen teklifler değerlendiriliyor’ dedi.

Gayrimenkul potansiyeline yabancı ilgisi büyük oldu

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi’nde ‘Türkiye’nin 100 Yıllık Gayrimenkul Potansiyeli’ konusu ele alınacak. İstanbul’da, 4-5 Haziran’da gerçekleştirilecek zirvede gayrimenkul sektöründeki yatırım fırsatları ve sorunlar ele alınacak. Zirveye gelen katılımcıların şu an itibariyle yüzde 35’i yabancılardan oluşuyor. Bu yılki zirvenin en önemli konularından birisi de dar ve orta gelirlilerin konut sahibi olmasına yönelik olarak hazırlanan ‘Dar Gelirlilerin Konut İhtiyacı ve Çözüm Önerileri (Affordable Housing)’ raporu olacak. Ayrıca ‘Türkiye’de Perakende Pazarı ve Alışveriş Merkezleri için Öngürüler 2015’ ve gelişmekte olan 10 şehrin ele alındığı ‘İller İçin Öngörüler’ başlıklı raporların sonuçları da açıklanacak. Ayrıca zirve sırasında İstanbul’a yakışır bir de uluslararası konut fuarı yapılacak. Fuarla ilgili çalışmalar da devam ediyor.


İbrahim ACAR / Star


Bu haber 13 Mayıs 2008 Salı günü girildi ve 527 kisi tarafından okundu.

  DİĞER BAŞLIKLAR

Yatırımcı İskenderun’da arsa arıyor

Mezarlık sit alanı oldu aile isyan etti

Devleti Ataköy’de zarara uğrattılar

Riva’ya ilk kazmayı Sabancı vurdu!

Hangi Organize Sanayi Bölgesi yatırıma uygun?

Neden özür dileyeyimki!

Suzan Sabancı Dinçer Ayışığı arazisini aldı

Sabri Ateş özür dileyecek mi?

Sinpaş arsanın teminatını yatırdı

Antalya Defterdarlığı Hazine arazilerine sahip çıkıyor
 
TOKİ’den yeni 4 kampanya
12 firma eleman alacak
 
© 2007-2008 Emlak Kulisi Her Hakkı Saklıdır
Ana Sayfa | İletişim | Reklam | Konut Forum
Açılış Sayfası Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | İletişim