Google emlakkulisi
Konut | Konut Projeleri | TOKİ | KİPTAŞ | Yazlık | Mortgage | İş Fırsatları | Dekorasyon | Sigorta | Kira | Ticari | Turizm | Sektörel | Dış Piyasalar | İhale |     
Toki Cephesi
Hedefimiz 500 bin konut!
Erdoğan Bayraktar
Emlak Kulisi
Elveda derken…
Tebernüş Kireçci
Ahşap Dünyası
Yeni yılda da bu süreç devam edecek..
Hüseyin Kuru
İnder Cephesinden
Sayın Başbakanım;
Yaşar Aşçıoğlu
Gözlemevi
Konutun yarattığı fırsat...
Dr. Turgut Enginoğlu
Tüm yazarlar için tıklayınız




 
Global Investment House Türkiye ofisini açtı
Global, girişim sermayesi faaliyetlerini yönetmek üzere İstanbul'da ofis açtı.

Global Investment House'tan yapılan yazılı açıklamada, kuruluşun Türkiye piyasasındaki büyüme stratejisini ve güçlü bir konum edinme isteğini gösteren Türkiye ofisinin, Global'in, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Güney Asya bölgesinde bulunan 16'ncı ülke merkezi olduğu kaydedildi.

Türkiye yatırımlarını 2008 başı itibariyle 75 milyon dolardan 200 milyon dolara çıkaran ve toplam 9,3 milyar dolarlık bir fonu yöneten Global'in,Türkiye ofisinin açılmasıyla yatırımcılarını, Türkiye'ye ve ülkenin sunduğu fırsatlara daha fazla ilgi göstermeleri için teşvik edeceği belirtildi.

Açıklamada, Global Investment House tarafından Ekim 2007'de İstanbul'da düzenlenen Girişim Sermayesi Yatırım Ortakları Toplantısı sırasında Global'in Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Maha K. Al-Ghunaim'in Türkiye'de var olmanın kendileri için önemini vurgulayarak, 2008 yılı içerisinde İstanbul'da ofis açmayı planladıklarını belirttiği aktarıldı.

Global'in Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Alternatif Yatırımlar Direktörü Shailesh Dash, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Bugün Türkiye'de varlık göstermemiz, Global'in bu bölgede büyüme stratejisinin bir parçasıdır ve bu pazarın Global için önemini yansıtan bir adımdır. Türkiye, yaklaşık beş yıl gibi kısa bir sürede ekonomisini yükselen biryıldıza dönüştürerek bir başarı hikayesi olduğunu kanıtlamıştır" dedi.

ABD'de yaşanan ekonomik durgunluk ve yüksek seviyelerdeki istikrarsızlığın küresel piyasaları da etkilediğini belirten Dash, bu yılın başından itibaren İMKB'de 55 bin seviyelerinden 43 bin seviyelerine kadar yaklaşık yüzde 22'lik önemli bir düşüş yaşandığını, piyasadaki mevcut gelişmelerle birlikte karşılaştırmalı şirket değerlerinin cazip seviyelerde durulmasını beklediklerini ifade etti.

Dash, "Global olarak, Türkiye'ye yönelik olumlu bakış açımızı koruyor,ülkenin ekonomisine has dinamikleriyle yatırımcıları adeta bir mıknatıs gibi çeken niteliklere sahip olduğunu düşünüyoruz" görüşünü dile getirdi.

Türkiye ofisinin, Global'in Türkiye'deki varlığını önemli derecedeartıracak bir adım olduğunu vurgulayan Dash, şunları kaydetti:

"Yatırım önceliğimiz enerji, sağlık, inşaat, finans ve finans ile bağlantılı sektörlerde olacaktır. Kendimizi güçlü bir yönetim ekibine ve büyüme olasılığı olan her sektöre yatırım yapabilecek en iddialı fonlardan biri olarak görüyoruz. Türkiye'yi bu bakış açısıyla incelediğimiz zaman son derece önemli bir yatırım potansiyeli taşıdığını düşünüyoruz. Bu nedenle şimdiye kadar yaklaşık 200 milyon dolar yatırım yaptık ve daha fazlasını gerçekleştirebilmek adına Türkiye ofisimiz iaçtık."




Bu haber 11 Haziran 2008 Çarşamba günü girildi ve 255 kişi tarafından okundu.

  DİĞER BAŞLIKLAR

Artık evler ısınırken aydınlanacak

Altay:' İnşaat sektörü durursa her sektör durur'

Konut almanın şimdi tam zamanı

Krizi önceden gördü sermayeyi getirdi

Müteahhitin 100 lirasına 20 lira fark

Güvenlik bilinci aboneyi artırıyor

Konutta sıkı pazarlık+gizli indirim

Kriz dönemine özel satış taktikleri

TOKİ sahipleri erteleme istiyor

Gökdelene kilise engeli

İnşaatçıdan krize karşı 8 maddelik reçete

Tarım alanlarına yağmur darbesi

Teknik Yapı'dan 50 milyon TL yatırım

Kriz vurdu, 64 bin kepenk indi

Arkon Plaza'nın inşaatı başladı

1,1 milyar dolarlık yatırımın ilk etabı tamam

Yapı Kredi İstanbul şubeleri tek merkezde

2009'da parayı nereye yatırmalı?

Konut projelerinde otopark ilgisi

İzmir krizde cazibe merkezi olacak

Betek Grubu'ndan 30 milyon euroluk yatırım

Sönmez Holding'ten 215 milyon dolar yatırım

Krizde 50 lüks konut sattı

Konutta 2005'teki yükseliş bir daha yaşanmaz

Hisar Yapı'dan Cevizlibağ'a yeni proje

Özsaya İnşaat’tan Halkalı’ya iki proje

Yaşar Aşçıoğlu Başbakan'a seslendi

En fazla konut ve otomotiv etkilenecek

YKS AVM'lerde kiralama yapacak

Tahir Tellioğlu: 2009'dan umutluyuz
 
TOKİ'de bu hafta 3 yeni kampanya!
8 firma eleman avında!
 
© 2007-2008 Emlak Kulisi Her Hakkı Saklıdır
Ana Sayfa | İletişim | Reklam | Konut
Açılış Sayfası Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | İletişim