28 / 03 / 2024

64 bisiklet yolu projesi onaylandı!

64 bisiklet yolu projesi onaylandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Belediyelerin 64 bisiklet yolu projesi, ilgili teknik dairelerce onaylanmış olup, bütçe imkanları dahilinde değerlendirilecek" dedi. Bakanlık belediyelere yıl sonuna kadar 189 temizlik aracı dağıtacak.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, küresel ısınma, endemik hayatın azalması, denizlerin ve kıyıların kirlenmesiyle son dönemde tüm dünyada çevreciliğin öne çıktığını söyledi. 


Daha temiz çevre 


Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek kentsel dönüşüm sürecinde ekolojik şehirleri artırmayı hedeflediklerini belirten Bayraktar, ana hedeflerinin, "daha temiz çevre, daha temiz toplum, daha rahat solunabilir hava, daha temiz içilebilen su" olgusunu hayata geçirmek olduğunu anlattı. Amaçlarına ulaşmak için çevreci proje getiren belediyelere hibeler ve teşvikler verdiklerini anımsatan Bayraktar, yerel idarelere, bu yıl değeri 26 milyon 540 bin lira olan 159 çöp toplama aracı dağıttıklarını kaydetti. Bayraktar, kurum ve kuruluşlara yıl sonunda 119 çöp toplama ve 39 yol süpürme aracıyla 31 vidanjör olmak üzere toplam 189 temizlik aracı gönderileceğini bildirdi. 



YENİ PROJER İÇİN 2 MİLYON LİRA DESTEK 


Hava kirliliğinin önlenmesi için de toplu taşıma araçlarıyla bisiklet kullanımını özendirmeyi istediklerini vurgulayan Bayraktar, bu çerçevede "Bisiklet Yolu Projesi" hazırladıklarını ifade etti. Bayraktar, trafik ve bunun etkisiyle oluşan hava kirliliğinin önüne geçmek adına bisiklet yolu projesi hazırlayan belediyelere maddi ve teknik destek sağladıklarını kaydetti. Bisiklet yolları için yıl içerisinde toplam 2 milyon lira destek verdiklerine dikkati çeken Bayraktar, belediyelerce hazırlanan 64 bisiklet yolu projesinin ilgili teknik dairelerce onaylandığını ve bütçe imkanları dahilinde değerlendirileceğini sözlerine ekledi. 


Milliyet Ankara


Geri Dön