Google emlakkulisi
Konut | Konut Projeleri | TOKİ | KİPTAŞ | Yazlık | Mortgage | İş Fırsatları | Dekorasyon | Sigorta | Kira | Ticari | Turizm | Sektörel | Dış Piyasalar | İhale |     
Toki Cephesi
İstanbullular konuta doyacak
Erdoğan Bayraktar
Ahşap Dünyası
Ayaklarımız yere basmalı..
Hüseyin Kuru
Emlak Kulisi
Konut kredisinde tüketicinin zor tercihi
Tebernüş Kireçci
Değerleme Uzmanı
Değerleme sorunları
Ebru Öz
Konuk Yazar
BEN SUÇLUYUM!
Edi Duek
Tüm yazarlar için tıklayınız
Bu üçgene dikkat!
Eski eser niteliğindeki ...
Konut kredileri ve konut ...
İstanbullular konuta ...
Konut cazipleşti!
Gayrimenkul yatırımları ...
Konut kredisinde ...
BEN SUÇLUYUM!
Herşeyi abad eden ...
Değerleme sorunları
Ayaklarımız yere ...
 

ABD’deki emlak krizi, yatırımcıları Türkiye’ye çekmek için fırsat

Amerika’da başlayan mortgage krizi, yatırımcıları yeni güvenli liman arayışına yöneltti.

Dünya devlerinin gözünü çevirdiği önemli ülkelerden biri de Türkiye. ABD merkezli The Carlyle Group’un Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi (Mena) Genel Müdürü Walid Musallam, "Amerika ve Avrupa’da yaşanan emlak krizi Türkiye’de yatırım yapmak için fırsat doğuruyor. Dünyanın gözleri Doğu’ya kayıyor." dedi.

Uluslararası özel sermaye yatırım fonu The Carlyle Group, kimyasal tanker yapımı konusunda faaliyet gösteren TVK Gemi Yapım Sanayii’nin yüzde 50 hissesini satın aldı. Rekabet Kurumu tarafından onaylanan bu yatırım, Carlyle’in Türkiye’deki ilk yatırımı olma özelliğini taşıyor. Ortaklığın duyurulduğu basın toplantısında konuşan grubun Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Genel Müdürü Musallam, bir tarafta kriz olmasına rağmen, dünyanın diğer kısmının sağlam şekilde büyümeye devam ettiğini, Türkiye’nin de büyüdüğünü söyledi. ABD’deki olumsuz hava sonucu, yatırımcıların gözlerinin Türkiye, Ortadoğu ve Orta Asya’ya kaydığını ifade eden Musallam, "Yatırım konusunda sağlam portföyümüz var. Farklı sektörlere de yatırım yapma ihtimali var." şeklinde konuştu. Türkiye’deki siyasi belirsizliğin yatırım kararları üzerindeki etkilerine değinen Musallam, "Türkiye bir demokrasi ve bu da demokratik sürecin bir parçası. Her yatırımcı için o siyasi ortamı kavramak çok büyük bir önem taşıyor." değerlendirmesinde bulundu. Musallam, hepsi Türk olan profesyonel ekibi işe alarak yerel aktör gibi hareket ettiklerini kaydetti.

Grubun yatırımları hakkında bilgi veren şirketin Türkiye Genel Müdürü Can Deldağ da uzun dönemli yatırımlar yaptıkları için günlük siyasi çelişkileri dikkate almadıklarını söyledi. "Türkiye’de, artık ekonomi siyasetten bağımsız gelişme yoluna girdi." diyen Deldağ, siyasi belirsizlikleri dikkate almayarak yollarına devam ettiklerini açıkladı. Deldağ, TVK ortaklığının Carlyle açısından büyük önem taşıdığını ve hızla büyüyen global gemicilik sektöründe söz sahibi olabilmek için şirket yönetimi ile birlikte çalışacaklarını ifade etti. TVK kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Can Topsakal ise Carlyle ortaklığı sayesinde üretim kapasitelerini artıracaklarını ve çok daha kaliteli ve hızlı bir üretim gerçekleştireceklerini belirtti. Topsakal, tersanede inşası süren ikinci kızağın da devreye girmesiyle kapasiteyi bu yıl sonuna kadar ikiye katlayacaklarını ve bu sayede Türkiye’de ilk defa üretilecek olan paslanmaz çelik tanklı tanker yapımına başlayacaklarını sözlerine ekledi. Topsakal, siyasi belirsizliği önemsemediklerini dile getirirken, "AK Parti kapatılır, yerine başka parti kurulur, ekonomide büyük değişiklik olmaz." şeklinde konuştu. TVK Gemi Yapım Sanayi, geçen yıl itibarıyla 68 milyon dolar ciroya ulaştı. 2008’de 4 gemi inşa etmeyi planlayan şirket, ciroyu 120 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor. TVK, The Carlyle Group ortaklığıyla, 2009’da 6 ve 2010 yılında da 10 gemi inşa edecek.

Türk Telekom ihalesine katılmıştı

Toplam 82,7 milyar dolar değerinde bir fonu yöneten uluslararası özel sermaye yatırım fonu olan The Carlyle Group’un yönetim kurulunda eski ABD Başkanı baba George Bush da yer alıyor. Grup Afrika, Asya, Avusturalya, Avrupa ve Kuzey Amerika’da; otomotiv ve ulaşım, enerji, sanayi, sağlık, perakende, teknoloji, telekomünikasyon ve medya gibi farklı alanlarda yatırım yapıyor. Toplam cirosu 109 milyar dolara ulaşan grup, 1987’den beri 46,3 milyar dolarlık yatırım yaptı ve 216 milyar dolar değerinde de 802 satın alma gerçekleştirdi. Carlyle, daha önce Türk Telekom ihalesi için Koç grubu ile ortak olunca gündeme gelmişti.
 
Kenan MAMMADZADA / Zaman


Bu haber 18 Temmuz 2008 Cuma günü girildi ve 78 kisi tarafından okundu.

  DİĞER BAŞLIKLAR

KEY ödemesi için yeni talimatlar!

İnşaat maliyetleri yükseldi

710 bin SSK’lıya KEY ödemesi

Hürriyet Emlak Dergisi 1 yaşında!

Tekstilkent’e metro geliyor!

Bursa ‘lüks’ü sevdi!

Beykoz’da 2+1’ler 100 bin YTL’ye

Ev sahibi olma yaşı 25’e düştü

'KEY'de herkes hakkını alacak'

Emlaktaki durgunluk Kenan Evren’i de vurdu
 
TOKİ’den yeni 4 kampanya
14 firma eleman arayışında…
 
© 2007-2008 Emlak Kulisi Her Hakkı Saklıdır
Ana Sayfa | İletişim | Reklam | Konut
Açılış Sayfası Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | İletişim