Google emlakkulisi
Konut | Konut Projeleri | TOKİ | KİPTAŞ | Yazlık | Mortgage | İş Fırsatları | Dekorasyon | Sigorta | Kira | Ticari | Turizm | Sektörel | Dış Piyasalar | İhale |     
Toki Cephesi
Hedefimiz 500 bin konut!
Erdoğan Bayraktar
Kredi Uzmanı
Sektör Günah Keçisini buldu “Bankalar”
Barış Yılmazkaya
Ahşap Dünyası
Kriz ve ötesi..
Hüseyin Kuru
Gayr. Finansmanı
Fırtına öncesi sessizlik
Ali Hepşen
Mortgage Uzmanı
Döviz ve Dövize Endeksli Krediler – Nasıl Karar ...
Nejat Ozonay
Tüm yazarlar için tıklayınız




 
’Ofer-Kutman’ın imar değişikliği iptal edildi
Kuşadası Yatırımları A.Ş.’nin aldığı Fransız Tatil Köyü arazisinde imar planı değişikliği iptal oldu.

Kuşadası’nda Ofer- Kutman ortaklığı olarak bilinen Kuşadası Yatırımları A.Ş.’nin satın aldığı Fransız Tatil Köyü arazisinde yapı yoğunluğunu artırmaya yönelik Belediye Meclisi’nde yapılan imar planı değişikliği, mahkeme tarafından iptal edildi.

Daha önce özel hastane, Kipa, Uydukent arazileri ile ilgili belediye meclisinin aldığı imar değişiklikleri de mahkemelerce iptal edilmişti.

Bilirkişinin raporu kabul edildi

Makine Mühendisleri Odası Kuşadası Temsilcisi Özer Kayalı’nın, geçen yıl CHP İlçe Sekreterliği görevindeyken Aydın 1’inci İdare Mahkemesi’ne açtığı dava sonuçlandı. Kuşadası’nın akciğeri sayılan 325 dönümlük Eski Fransız Tatil Köyü arazisinin imar plan değişikliğine itirazı değerlendiren mahkeme, atadığı bilirkişinin hazırladığı raporu aynen kabul etti. Mahkeme kararında, yüzde 20 olan imar yüksekliğinin yüzde 53’e çıkarılmasına "Ülke kalkınma politikalarına, sürdürülebilir turizm ilkelerine, dolayısıyla kamu yararına aykırıdır" denildi.

12 kat yapılaşma uygunsuz olur

Genel olarak en fazla 4 kat yapılaşma kararı bulunan bölgede 12 kat inşa edilecek binaların uyumsuz bir yapı kütlesi oluşturacağına ve bunun emsal oluşturacağına dikkat çekiler kararda, şöyle denildi: "Kuşadası’nın daha yoğun yapılaşması nedeniyle kentin mevcut altyapısının yetersizliği sonucu ulaşım, otopark, kanalizasyon, elektrifikasyon, atık depolama, arıtma gibi yeni altyapı yatırımlarını gerektireceği, dolaysıyla bu yeni yatırımların kamu zararına sonuçlar yaratabileceği, imar değişikliğinin bu yönleriyle kanun, yönetmelikler, şehircilik ilkeleri, planlama esaslarına aykırı olduğu kanaatine varılmıştır. Açıklanan nedenlerle dava konusu işlemin iptaline oy birliği ile karar verilmiştir."

Kayalı: kararlara uyulmalı

DAVAYI açan Özer Kayalı, kentin akciğeri sayılan ve adı Kuşadası ile özdeşleşen Fransız Tatil Köyü arazisiyle ilgili mahkeme kararının uygulanmasını istedi. Kuşadası Belediyesi’ni yönetenlerin beton bloklar dikilmesine ön ayak olduklarını, bunu yaparken Belediye Meclisi’ndeki çoğunluğa güvendiklerini belirten Özer Kayalı, "Biz ise hukuka, bağımsız Türk adaletine güvendik. Bizler yargının kararını beklerken onlar limandaki işyerlerini, hastaneyi, Kipa’yı bitirdiler hizmete soktular. İmar planı iptal edilen Fransız Tatil Köyü arazisinde hala çalışmalar sürüyor. Yasaların ve mahkemelerin aldığı kararların uygulanmasını istiyoruz, Kuşadası’nın yaşayanlarına lekesiz teslim edilmesini istiyoruz" dedi.

Latif SANSÜR / Hürriyet





Bu haber 30 Temmuz 2008 Çarşamba günü girildi ve 101 kişi tarafından okundu.

  DİĞER BAŞLIKLAR

Kapatılacak belediyeden imar torpili

Albayrak’a 8 milyon dolar kár

Bin dönüm arsa okul için bekliyor

Diamond Of İstanbul yargıya taşındı

Cennet’te kaçak otel tartışması!

Boğaziçi Koru Evleri’ne yıkım kararı!

'İmar rantı' iddiası için müfettiş istedi

İmar için son trend: Transfer merkezi

Diamond of İstanbul’un deprem raporu yok

El Maktum’a imar şoku!

Kocaeli’nin çehresi değişecek!

Fıstık bahçesinden 73.5 milyon YTL’lik rant

Al parayı, yap imar değişikliğini!

İmar vurgunlarına isyan!

Tip İmar Yönetmeliği’nin adı değişti

İmar değişti, AKP’li Dişli kazandı

İmar planında TOKİ ve ÖİB’ye süper yetki

Arkeolojik sit alanları ’’inşaat alanı’’ mı oluyor?

Haydarpaşa’ya İstanbul’un ilk 3 boyutlu imar planı yapılacak

’Ofer-Kutman’ın imar değişikliği iptal edildi

Etiler’in ’yol davası’, ev sahiplerinin zaferiyle sonuçlandı

Büyükçekmece Gölü'nde tarihe 'tesis hançeri'

Gehry’nin kıvrımlı pavyonu basın karşısına çıktı

Şehir Plancıları Ankara’da ‘İmar Planı Değişikliği’ne karşı

Bodrum’da tarihi mezar üstündeki kaçak yapılar yıkıldı

Şezlong yasasına Otelciler Federasyonu’ndan destek

‘İmar izni’ sonrası Zorlu Gayrimenkul’den ilk açıklama

Zorlu Holding’e İzmir’de imar izni müjdesi

Pina Yarımadası’nda kaçak dolguya 8 kat izin

Türkiye’nin kıyıları piyasaya emanet!
 
TOKİ'de bu hafta 4 yeni kampanya
6 firma eleman avında!
 
© 2007-2008 Emlak Kulisi Her Hakkı Saklıdır
Ana Sayfa | İletişim | Reklam | Konut
Açılış Sayfası Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | İletişim