Google emlakkulisi
Konut | Konut Projeleri | TOKİ | KİPTAŞ | Yazlık | Mortgage | İş Fırsatları | Dekorasyon | Sigorta | Kira | Ticari | Turizm | Sektörel | Dış Piyasalar | İhale |     
Toki Cephesi
Hedefimiz 500 bin konut!
Erdoğan Bayraktar
Emlak Kulisi
Elveda derken…
Tebernüş Kireçci
Ahşap Dünyası
Yeni yılda da bu süreç devam edecek..
Hüseyin Kuru
İnder Cephesinden
Sayın Başbakanım;
Yaşar Aşçıoğlu
Gözlemevi
Konutun yarattığı fırsat...
Dr. Turgut Enginoğlu
Tüm yazarlar için tıklayınız




 
Türkiye'nin yeni finans merkezi Ataşehir'e inşa edilecek!
Ataşehir Büyükdere Caddesi'ne rakip oluyor! İstanbul Finans Merkezi'nin yeni adresi belli oldu: Ataşehir. Proje, Başbakan Erdoğan'ın isteğiyle Anadolu yakasında, Emlak GYO'nun 130 bin metrekarelik arazisine inşa edilecek Ocak 2010'da tamamlanması beklenen projeye göre, ilk etapta Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank Ankara'daki Genel Müdürlük binalarını İstanbul'daki yeni gökdelenlere taşıyacak.

İSTANBUL Finans Merkezi çalışmaları ile ilgili olarak, Başbakan Erdoğan'ın ''Finans Merkezi'ni 24 ay içinde tamamlayın'' talimatı olduğu da biliniyor. Nitekim İstanbul Finans Merkezi projesi doğrultusunda yürütülen çalışmaların Ocak 2010'a yetiştirilebileceği konuşuluyor.

PROJE kapsamında ilk olarak Emlak GYO söz konusu arazide ayırdığı arsaları Ziraat, Halk ve Vakıfbank'a satacak. Daha sonra da bu 3 banka adına inşaatlara başlayacak. Bu süreçte her 3 bankanın elindeki diğer yerlerde bulunan arsalar da satılacak. Ağustos ayı sonunda ilk kez açıklanan İstanbul Finans Merkezi projesi için o dönemde 2009'da tamamlanacağı sözü verilmişti.

PROJENİN Avrupa yakası yerine Anadolu yakasında yapılmasının nedeni ise altyapı ve ulaşım kolaylıkları açısından bölgenin daha avantajlı olması gösteriliyor. Öyle ki, Finans Merkezi'nin yer alacağı bölge İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin metro projesi üzerinde yer alıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin metro çalışmasını Anadolu yakasında CarrefourSA'nın bulunduğu kavşak ile Çekmeköy tarafına gidecek yöne doğru geliştirmesi planlanıyor. Ayrıca Sabiha Gökçen Havalimanı'nın bölgeye yakınlığı da Finans Merkezi için Anadolu yakasının tercih edilmesinde rol oynamış gibi görünüyor. Yine Büyükşehir Belediyesi'nin bölgede köprülü kavşak çalışmaları ve altyapı incelemelerini derinleştirmek için harekete geçtiği de edindiğim bilgiler arasında.

İSTANBUL Finans Merkezi Projesi 3 kamu bankasının İstanbul'a taşınmasından ibaret değil. Merkez Bankası İdari Merkezi'nin İstanbul'a taşınmasına karar verilmesi halinde, onun da yerinin Ataşehir bölgesi olacağı öğrenildi. Nitekim Ağustos 2006'da dönemin Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan yaptığı açıklamada bankaların yanı sıra Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Sermaye Piyasası Kurumu'nun da (SPK) İstanbul Finans Merkezi'ne taşınmasının planlandığını belirtmişti. (Sabah)




Etiketler:
Bu haber 11 Eylül 2007 Salı günü girildi ve 829 kişi tarafından okundu.

  DİĞER BAŞLIKLAR

Haşim Kılıç arsa takasına ne cevap verdi?

2-B'ler ya işgalciye, ya TOKİ’ye

Türkiye Kızılay Derneği'nden kiralık arsa

İşte 2B arazisinin yeni taslağı

Tarım arazisine OSB’yi mahkeme durdurdu

Arsa alanlar her dönem kazançlı!

Sakarya Karasu'da 8 bin YTL'ye arsa!

Aksaray'a 5 yılda büyük yatırım

AOÇ arazilerine 'Yeşil kalkan'

2B'ler için toplu konut formulü

2B arazisi taksitle satılacak

Arsası olan krizde stok yapıyor

Botaş arazisi Çalık Grubu'ndan geri alındı

Koç'un dünürü İzmir'i karıştırdı

Askerden TOKİ'ye dev teklif

Tarım arazisine sanayi sitesi

10 milyon doları aşan yatırımlara arazi kolaylığı

Antalya'da 150 firma yatırım için arazi arıyor

İş Yatırım'dan Tekirdağ'da satılık arsa!

Burak Öymen aldı, Milli Görüşçüler birbirine girdi

İBB ‘ulaşım’için arazi satacak

İETT arazisinde hesap tutmadı

Devletin 55 bin arazisi var

Ege-Koop’tan 7 bin YTL'ye arsa!

Muğla’da satılık arsa

Arsa ile bitmiş binanın değeri aynı olur mu?

Villakent'te 7 bin YTL'ye arsa!

Arazi toplulaştırılması kararı alındı

İstanbul'a giriş kapısı Tuzla'da parlıyor

Veliefendi’de fabrika arazileri değerlendi
 
TOKİ'de bu hafta 3 yeni kampanya!
8 firma eleman avında!
 
© 2007-2008 Emlak Kulisi Her Hakkı Saklıdır
Ana Sayfa | İletişim | Reklam | Konut
Açılış Sayfası Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | İletişim