Google emlakkulisi
Konut | Konut Projeleri | TOKİ | KİPTAŞ | Yazlık | Mortgage | İş Fırsatları | Dekorasyon | Sigorta | Kira | Ticari | Turizm | Sektörel | Dış Piyasalar | İhale |     
Toki Cephesi
İstanbullular konuta doyacak
Erdoğan Bayraktar
Ahşap Dünyası
Ayaklarımız yere basmalı..
Hüseyin Kuru
Emlak Kulisi
Konut kredisinde tüketicinin zor tercihi
Tebernüş Kireçci
Değerleme Uzmanı
Değerleme sorunları
Ebru Öz
Konuk Yazar
BEN SUÇLUYUM!
Edi Duek
Tüm yazarlar için tıklayınız
Bu üçgene dikkat!
Eski eser niteliğindeki ...
Konut kredileri ve konut ...
İstanbullular konuta ...
Konut cazipleşti!
Gayrimenkul yatırımları ...
Konut kredisinde ...
BEN SUÇLUYUM!
Herşeyi abad eden ...
Değerleme sorunları
Ayaklarımız yere ...
 

Maslak Ramada’da 200 bin dolara al, 20 bin dolara kiraya ver!

Hoffmann İnşaat devremülk sistemine alternatif olan ’Condo Kiralama Sistemi’ne geçti.

Hoffmann İnşaat’ın, Maslak’ta gerçekleştireceği 20 katlı Ramada İstanbul Maslak projesinde yer alan 342 oda, devremülk sistemine alternatif olarak geliştirilen ’Condo Kiralama Sistemi’yle satışa çıkarıldı. 22 metrekareden oluşan otel odalarının her biri, 200 bin dolar karşılığında satılıyor. Mülkiyetini satın alanlar, proje tamamlandığında bu odaları, işletmeci kuruluşa, yıllık 20 bin dolar karşılığında kiralamak zorundalar. 

Alman uyruklu Klaus Hoffmann ve oğlu Ingo Hoffmann’a ait olan ve 1994 yılından buyana faaliyet gösteren Hoffmann İnşaat, özellikle İstanbul’un Anadolu yakasında geliştirdiği konut projeleriyle tanınıyor. Şirket, bugüne kadar Bağdat Caddesi ve civarında City Residence (Şaşkınbakka) Hoffmann Park Residence(Erenköy), Tanzimat 61(Göztepe), Sahil Park (Suadiye), Seasaid Resort-1, Seasaid Resort-2 ve Greenwood Residence(Suadiye)..gibi birçok lüks konut projesine imza attı.
Şirket, şimdi de geçtiğimiz yıl kat karşılığı aldığı Pabetland’ın Maslak’taki 3.5 dönüm arazi üzerinde yer alan dört katlı binasının yerine franchise olarak isin hakkını aldığı Ramada adıyla yaklaşık 80 milyon dolarlık bir yatırım değeri olan yeni bir projeye başladı. 


Hoffmann İnşaat’ın, Maslak’ta gerçekleştireceği 20 katlı bu projede yer alan 342 oda, Ritz Carlton, Four Seasons, Hilton, Clarion, Conrad, Bulgari, Le Meridien gibi bir çok otel zincirlerinin devremülk sistemine alternatif olarak geliştirdiği ’Condo Kiralama Sistemi’yle satışa çıkarıldı. 22 metrekareden oluşan otel odalarının her biri, 200 bin dolar karşılığında satılıyor. Mülkiyetini satın alanlar, proje tamamlandığında bu odaları, işletmeci kuruluşa(Hoffmann İnşaat’a) ‘Condo Sistemi’yle, yıllık 20 bin dolar karşılığında kiraya vermek zorundalar.

Kira garantisi
Temmuz 2010’da hayata geçecek olan Ramada İstanbul Maslak’ın çatı katında bir restaurant-bar ve havuz, girişte katta resepsiyon, zemin katlarda ise fitness ve spa center yer alacak. Odalarda, LCD TV, biobed yatak, minibar ve gerekli tüm mobilyalar yer alacak. Bu odaları satın alanlarla 15 yıllık bir kira anlaşması yaptıklarını belirten Hoffmann İnşaat Satış ve Pazarlama Müdürü Kaan Gerçek, mülk sahiplerinin ayda bin 666 dolar kira alacaklarını,   böylece, yatırımcılara dolar bazında yıllık yüzde 10 getiri garantisi sağlanmış olacağını ifade ediyor. Öte yandan mülk sahipleriyle yapılan 15 yılı kapsayan kontrat gereği ilk üç yıl sabit kalan kira getirisi, devamında 12 yıl boyunca yıllık yüzde 1.5 artış imkanını da öngörüyor. Oda sahibi yatırımcılar, yapılan anlaşma gereği, arzu ettikleri taktirde senen bir ayı kendi odalarını kullanım hakkına da sahip olacaklar. Kaan Gerçek, projenin şu ana kadar yüzde 40’ının satışını gerçekleştirdiklerini söylüyor.
Okhan Şentürk

 

Süzer, denedi olmadı
Condominium adıyla ilk olarak devremülk sistemine alternatif olarak Miami’de uygulanmaya başlanan bu sistemin çıkış noktası, Miami’de tatil yapmak için yazlık almak isteyen tüketiciler oldu. Yılda sadece bir ay tatil yapmak için yılın kalan 11 ayı için de oluşan masrafları üstlenmek zorunda kalan yazlıkçılara Condo sistemiyle otel odalarını satın almaları cazip hale getirildi. Tatil haricinde otel odasını kullanmadıkları dönemlerde kiraya vererek, gelir elde etmeleri de sağlandı. Daha sonra bu sistem New York ve Manhattan.. gibi kentlere kaydı. Şu an Dubai’de de yaygın olarak uygulanıyor. Ritz Carlton, Four Seasons, Hilton, Clarion, Conrad, Bulgari, Le Meridien gibi bir çok otel zincirlerinin yaygın olarak uyguladığı bu sistemi Türkiye’te ilk önce Süzer Holding, Süzer Plaza’nın 10 dairesinde denemek istedi. Ancak fizibilete olarak baştan bu sistem için tasarlanmadığı için uygulamaya konamadı.

Okhan Şentürk/Ekonomist


Bu haber 04 Ağustos 2008 Pazartesi günü girildi ve 1008 kisi tarafından okundu.

  DİĞER BAŞLIKLAR

ZemZem Tower Mekke Konutları’nda 7 bin 400 dolara!

Kiraz Evler’de 590 YTL taksitle! Aralık’ta teslim!

TOKİ’den 777 YTL taksitle! 99 bin YTL’ye! İlk gün!

Orion Park’ta 570 YTL taksitle

Eston Şehir’de 130 bin YTL’ye

GalaTown’da 112 bin 303 YTL’ye

Yaşam bulutların üzerine çıktı

Elit Yaşam Konakları’nda 159 bin YTL’ye

Tepeören Koru Evleri’nde 350 bin Euro’ya

Emirgan Evleri’nde 1 milyon 50 bin Euro’ya
 
TOKİ’den yeni 4 kampanya
14 firma eleman arayışında…
 
© 2007-2008 Emlak Kulisi Her Hakkı Saklıdır
Ana Sayfa | İletişim | Reklam | Konut
Açılış Sayfası Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | İletişim