19 / 04 / 2024

AA Finans'ın Enflasyon Beklenti Anketi sonuçlandı!

AA Finans'ın Enflasyon Beklenti Anketi sonuçlandı!

AA Finans'ın Enflasyon Beklenti Anketi sonuçlandı. AA Finans " Enflasyon Beklenti Anketi " ne katılan ekonomistler, temmuz ayında TÜFE' nin de yüzde 0,14 artmasını bekliyor.



AA Finans "Enflasyon Beklenti Anketi"ne katılan ekonomistler, temmuz ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 0,14 artmasını bekliyor.


AA Finans'ın, TÜİK tarafından 4 Ağustos Pazartesi günü açıklanacak enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi sonuçlandı.


Anket, 15 ekonomistin katılımıyla yapıldı. Buna göre, ekonomistlerin temmuz ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 0,14 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin temmuz ayı için enflasyon beklentileri, en yüksek yüzde 0,40 ve en düşük ise eksi yüzde 0,20 aralığında yer aldı.


Yıl sonu enflasyon beklentisi yükseldi


Öte yandan ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentisinin ortalaması da yüzde 8,22 olarak hesaplandı. Ankete katılan ekonomistler arasında yıl sonu enflasyon beklentisinin en yüksek yüzde 9, en düşük yüzde 7,75 olduğu görüldü. Bir önceki anket döneminde ankete katılan ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentilerinin ortalaması ise yüzde 8,09 düzeyindeydi.


Ekonomistlerin temmuz ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 0,14) göre haziran ayında yüzde 9,16 olan yıllık enflasyonun yüzde 8,98'e düşeceği hesaplandı.


TÜFE'de haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,31 ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,16 artış gerçekleşmişti.


AA


Geri Dön