29 / 03 / 2024

AB'de inşaat üretimi azaldı!

AB'de inşaat üretimi azaldı!

Avrupa İstatistik Ofisi'nin ( Eurostat ) yayınladığı verilere göre, bu yılın haziran aynıda, mayıs ayına göre mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi, Avro Bölgesi'nde ve AB'de geriledi...



Avro Bölgesi'nde haziran ayı inşaat üretimi bir önceki aya göre yüzde 0,7, Avrupa Birliğinde (AB) ise yüzde 0,3 azaldı. Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) yayınladığı verilere göre, bu yılın haziran aynıda, mayıs ayına göre mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi, Avro Bölgesi'nde ve AB'de geriledi. 18 üyeli Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi haziranda yüzde 0,7 ve 28 üyeli AB'de de yüzde 0,3 azalış kaydetti. İnşaat üretimi mayıs ayında her iki bölgede de yüzde 1,4 gerilemişti. Söz konusu oran yıllık bazda ise Avro Bölgesi'nde yüzde 2,3 ve AB'de de yüzde 0,5 azaldı. Haziran ayında inşaat üretimindeki azalış, Avro Bölgesi'nde yüzde 0,9 azalan inşaat yapımın ve yüzde 0,5 azalan inşaat mühendisliği faaliyetinden kaynaklandı. 


AB'de ise azalışa yüzde 0,5 gerileyen inşaat yapımı ve yüzde 0,2 gerileyen inşaat mühendisliği neden oldu. İnşaat üretiminde aylık bazda en fazla düşüş Macaristan, İspanya, Romanya ve Slovakya'da gerçekleşirken, en faz artış ise Polonya, Almanya, Çek Cumhuriyeti ve İngiltere'de belirlendi. Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi sektöründe yıllık bazdaki azalış, yüzde 2 azalan inşaat yapımından ve yüzde 3,4 azalan inşaat mühendisliğinden kaynaklandı. AB'de ise söz konusu oranın gerilemesinde, yüzde 0,2 azalan inşaat yapımı ve yüzde 2,7 gerileyen inşaat mühendisliği etkili oldu. 


Günboyu 


Geri Dön