24 / 04 / 2024

Adnan Saka: Kuzey Ege Çandarlı Limanı ile İzmir ticaret merkezi haline gelecek!

Adnan Saka: Kuzey Ege Çandarlı Limanı ile İzmir ticaret merkezi haline gelecek!

Çandarlı limanında devam eden çalışmalar hakkında değerlendirmede bulunan Adnan Saka: "Kuzey Ege Çandarlı Limanı projesi ile birlikte İzmir yeniden küresel bir ticaret merkezi haline gelecek" dedi.




Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri Çandarlı'da yapımı devam eden Kuzey Ege Limanı'nın son durumunu yerinde gördü, gelişmeler hakkında bilgi aldı. Ziyarete ALTO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 3. Bölge Müdürlüğü İnşaat Mühendisi Taner Biçim, Jeoloji Mühendisi Şeyda Doğan ve yüklenici Limak-Kolin Çandarlı Limanı Proje Müdürü Hakkı Melih Korukluoğlu katıldı.


Çandarlı limanında devam eden çalışmalar hakkında değerlendirmede bulunan Adnan Saka ise, "Şu anda Akdeniz'de transit yük taşımacılığı Malta ve Pire limanlarından gerçekleştiriliyor. Ancak Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nın transit yük taşımacılığına ve üçüncü kuşak gemilere hizmet vermesiyle birlikte Akdeniz'deki yük transferinde liderliği eline alacak. Kuzey Ege Çandarlı Limanı projesi ile birlikte  İzmir  yeniden küresel bir ticaret merkezi haline gelecek" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön