28 / 03 / 2024

Afet sonrası hasar tespit çalışması eğitimi hız kazandı!

Afet sonrası hasar tespit çalışması eğitimi hız kazandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2014 yılı mayıs ayından bu yana Türkiye genelinde 15 ayrı bölge üzerinden bina ve bina türü yapıları için hasar tespit eğitim planı hazırladı. Hazırlanan eğitim planı için AFAD ile görüş alışverişinde bulunuldu...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2014 yılı mayıs ayından bu yana Türkiye genelinde 15 ayrı bölge üzerinden bina ve bina türü yapıları için hasar tespit eğitim planı hazırladı. Hazırlanan eğitim planı için AFAD ile görüş alışverişinde bulunuldu.


Bu çalışmalar kapsamında, 2014 yılı içerisinde 6 Bölgeden ve 33 İlden çoğunluğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personeli olmak üzere, diğer kamu personellerinden de oluşan toplam 240 adet personele “Hasar Tespit Eğitimi” verilerek bu personeller sertifikalandırıldı.  2014 yılı sonuna kadar da geri kalan 9 Bölgeden 48 İle ait personellerden toplamda 750 inşaat mühendisi ve mimar personele hasar tespit eğitimi verilmesi planlanıyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığının geçmiş yıllardan gelen Afet Koordinasyonuna ait birikimlerinin eksiksiz yürütülmesi amacıyla, 2015 yılı içerisinde de 750 adet daha personelin eğitilmesi ve sertifikalandırılması planlandı. İlk etapta toplamda 1500 adet eğitilmiş personele ulaşılması düşünülüyor. Bu eğitimlerle birlikte Afet Bölgesinde çalışacak personellerin her türlü alet, ekipman, araç, arazide çalışma şartlarını iyileştirilmesi hedefleniyor.


Lazer metre, tablet, çekiç, palto, yelek, baret vs. gibi her türlü ihtiyacı karşılayacak deprem çantası gibi ihtiyaçlar belirlenerek, bu ihtiyaçların sağlanması amacıyla projeler hazırlanmakta olup, bu projelerin ve diğer projelerin kaynaklarının tesis edilmesi amacıyla çalışmalar halen sürdürülüyor.


Geri Dön