19 / 04 / 2024

Ağaoğlu ve Net Turizm'in Muğla Mega Turizm Projesi'nde son durum!

Ağaoğlu ve Net Turizm'in Muğla Mega Turizm Projesi'nde son durum!

Ağaoğlu Şirketler Grubu ile Net Şirketler Grubu, Bodrum-Milas Gayrimenkul ve Turizm Geliştirme Projesi'nde hâsılat paylaşım modeli ile ortak oldu. İşte Ağaoğlu ve Net Turizm'in Muğla Mega Turizm Projesi son durum...



25 yıldır inşaat, turizm ve hizmet sektöründe başarılı çalışmalar sergileyen Ağaoğlu Şirketler Grubu ile 32 yıldır turizm sektörünün öncülerinden Net Şirketler Grubu, “Bodrum-Milas Gayrimenkul ve Turizm Geliştirme Projesi”ne hasılat paylaşım modeli ile ortak olmuştu.



Net Turizm tarafından KAP'a yapılan açıklama şöyle;


Yatırımcılarımızdan gelen talep üzerine aşağıdaki açıklamalar yeniden yapılmıştır:


Şirketimizin 27.10.2009 tarihinde yapmış olduğu Özel Durum Açıklaması'nda, inşaat faaliyetlerindeki gelişmeler hakkında 07.01.2009 tarihinde yapmış olduğumuz özel durum açıklaması ile Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğü'nün arazi sınırlarının revize edilmesi talebi üzerine Ağaoğlu Grubu tarafından inşaat genelinde faaliyetlerin durdurulduğu, 


Ağaoğlu Grubu'nun ilgili merciler nezdinde inşaata devam edilebilmesi için tüm girişimleri yaptığı, ayrıca fiziki ve inşaat faaliyetlerinin durdurulması kararına karşı işlemin iptali için Muğla İdare Mahkemesi'nde dava açıldığı kamuya duyurulmuştur. 


Ağaoğlu Grubu'nun tarafımıza yaptığı bilgilendirme ile Bodrum Milas projesinin imarla ilgili yasal problemlerinin giderildiği ve alt yapı çalışmalarına başlanarak projenin tekrar faaliyete geçirildiği ifade edilmiştir.


Projeye göre birinci etap altyapı çalışmalarının önemli bir bölümü ile golf sahasının su ihtiyacını karşılayacak baraj inşaatının büyük kısmının tamamlanmış olduğu, projeye mevcut planlara bağlı olarak bundan sonra devam edileceği, Ağaoğlu Grubu tarafından açıklanmıştır. Yurt dışı ve özellikle Avrupa pazarına dönük olarak tasarlanıp uygulanmasına başlanan projenin, halen olumsuz etkilerini sürdürmekte olan küresel ekonomik kriz nedeniyle ara verilen pazarlama çalışmalarına, çeşitli seçenekler değerlendirilerek yeniden başlanacağı, 


Bunların dışında ayrıca, projenin tamamının devredilmesine yönelik veya ortaklık bazında tekliflerin de gelmekte olduğu," 23.06.2010 tarihinde yapmış olduğumuz özel durum açıklaması kamuya duyurulmuştur.


Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu hazırlamış olup (ÇED raporu) Bakan onayı beklemektedir.  Ancak bu raporun onaylanmasından sonra ilgili kurumlara ruhsat için müracaat edilecektir. Sözleşme şartları halen devam etmekte olup kamuya açıklanmamış bilgi yoktur.




Geri Dön