19 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu, Boğaz'da 3 otel yapmayı planlanıyor!

Ali Ağaoğlu, Boğaz'da 3 otel yapmayı planlanıyor!

Ağa gözünü marina, otel ve enerjiye dikti! Boğaz'a 3 otel yapmayı planlayan Ağaoğlu, DAP Yapı ile ortak aldığı Kartal arazisine otel ve rezidansın yanına marina yapacak. Ayrıca enerjiye 2 milyar euro yatıracak



Maslak 1453 projesiyle özellikle Körfez ülkelerinde büyük sükse yapan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Türkiye'ye olan ilgide çıtayı daha da yukarı çekmek için sektöründe farklı alanlara giriyor. Hedefinde İstanbul Boğazı'na 3 otel, Bodrum'a Körfez ülkelerine has yeni bir proje olan Ali Ağaoğlu, Basın Ekspres Yolu üzerinde 212 AVM'nin yanında da yeni bir otel projesi başlattı. Bir taraftan enerji yatırımlarını sürdürürken özellikle turizm yatırımlarına hassasiyetiyle de tanınan Ali Ağaoğlu Sözcü'ye konuşurken bu amaçla arsa satın almaya devam ettiklerini, Anadolu Yakası'nda Çamlıca, Ataşehir, Avrupa Yakası'nda Basm Ekspres Yolu'nda projeler oluşturduklarını belirtiyor. Ağaoğlu'nun amacı, oteller zinciri sayısını Carlton arazisinde gerçekleştireceği proje ile 10'un üzerine taşımak. 


İlk adım, Amcazade Yalısı Yeniköy'de Sait Halim Paşa Yalısı yarımadaki 17 dönümlük Carlton arazinin önce yüzde 60'ını, daha sonra da yüzde 40'ını satın alan Ağaoğlu, Boğaz'da yapacağı otel projelerinden biri için önemli bir adım atmıştı. Ağaoğlu ciddi otel projesine Yeniköy'deki Carlton arazisi ile başlayacak. Söz konusu araziye otel ve rezidans yapacak Ağaoğlu, projenin inşaatına gelecek yıl başlayacak. Carlton arazindeki proje ruhsat aşamasında. Ağaoğlu'nun Boğaz'daki diğer otel projesi, Ortaköy'de henüz dava süreci devam eden bir arazi üzerinde yükselecek. 


Ağaoğlu'nun bölgeye otel zincirlerini tamamlayacak nitelikte bir tesis yapması bekleniyor. İstanbul Boğazı'na 3 otel yapmayı planlayan Ağaoğlu, bu yıl işe Amcazade Yalısı ile start verecek. 

Avrupa'yı bırak Körfez'e bak Uludağ'daki otel yatırımlarıyla da dikkat çeken Ağaoğlu, Bodrum'da önemli bir projeyi harekete geçirmek için gün sayıyor. "Avrupalılara Bodrum'da villa yapacaktık. Avrupa'dan vazgeçtik" diyen Ağaoğlu, "Maslak 1453 ve İstanbul Finans Merkezi projeleri başta olmak üzere diğer yatırımlarımızla Körfez ülkelerinin oldukça fazla dikkatini çekiyoruz. Bodrum'da 2015'te başlayacağımız villa projesinin vizyonunu değiştiriyoruz. Bu projede gözümüzü Avrupa'dan Körfez'e çevirdik" ifadesini kullandı. 


Diğer yandan Ağaoğlu, Ziya Yılmaz'ın sahibi olduğu DAP Yapı ile ortak satın aldıkları Kartal arazisi üzerinde otel ve rezidans projesinin yanma bir de marina ekleyecek. Onayı beklenen Kartal arazisindeki otel ve rezidansın yanında inşa edilecek marina projesi, uluslararası standartlar çerçevesinde inşa edilecek. 


İnşaat ve turizmdeki iddiasını enerjide de sürdürmeye kararlı olan Ali Ağaoğlu, yakın dönemde yenilenenilir enerji alanında 2 milyar euroluk yatırıma hazırlanıyor. Ağaoğlu konuyla ilgili olarak, "Ağaoğlu enerjiden çekildi spekülasyonları yanlış. Sektörün önemli oyuncuları arasında yer alıyoruz. Ağaoğlu Şirketler Grubu olarak yakın dönem planlarımız arasında yenilenebilir enerji alanında 2 milyar euro değerinde yatırım hedefimiz bulunuyor" dedi. 

Sözcü Gazetesi/Sedat Yılmaz


Geri Dön