23 / 04 / 2024

Aliağa'da yangın: 150 hektar kül oldu!

Aliağa'da yangın: 150 hektar kül oldu!

İzmir'in Aliağa ilçesindeki makilik alanda çıkan yangında 150 hektarlık alan zarar gördü. Karaköy mahallesi Mazı Dağı bölgesinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, hızla geniş alana yayıldı.




İzmir'in Aliağa ilçesindeki makilik alanda çıkan yangında 150 hektarlık alan zarar gördü. Karaköy mahallesi Mazı Dağı bölgesinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, hızla geniş alana yayıldı. Yangını söndürmek için 200'e yakın orman işçisi çalıştı. 3 amfibi uçak ve 2 helikopter, 25 arazöz, 2 dozer ve Aliağa itfaiye ekipleri de çalışmalara destek verdi. Bölgenin kayalık ve dik olması nedeniyle yangına karadan yapılan çalışmalarda ekipler zorlandı. Helikopterler, Petkim'in Güzelhisar Barajı'ndan aldığı suları yangın alanına boşaltırken, uçaklar da Aliağa Körfezi'nden aldıkları sularla yangına müdahale etti. Yangında Karaköy mezarlığı tamamen yanarken, evlere yaklaşan alevleri önlemek için büyük çaba sarfedildi.

Yangın akşam saatlerinde Kalabak bölgesine ulaşmadan kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarına çok geçmeden başlanırken, Karaköy ve Kalabak mahallelerinin rüzgar alan kısımlarında yangın tekrar başladı. Havadan müdahale eden amfibi uçakları ve helikopter yangını kısa sürede söndürdü. Vatandaşlar, yangının sigara izmaritinden çıktığını iddia etti.



Yeni Asır


Geri Dön