29 / 03 / 2024

Altındağ’da 101 aile evlerine kavuştu!

Altındağ’da 101 aile evlerine kavuştu!

Başpınar Mahallesi’nde yer alan TOKİ konutlarında kura sevinci yaşandı. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin katıldığı kura töreninde tam 101 aile, yeni evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.




Altındağ Belediyesi, Altındağlı vatandaşları ev sahibi yapmayı sürdürüyor. Başpınar Mahallesi’nde bulunan  TOKİ  konutlarında kura sevinci yaşandı.


Altındağlı vatandaşlar, Hüseyin Gazi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kura çekimiyle, yepyeni ve modern bir hayata adım attı. Kura çekiminde büyük heyecan yaşayan hak sahiplerinden bazıları kurayı kendisi çekerken, bazıları ise kısmetini çocuklarının ve torunlarının elinde aradı.

300’den fazla gecekondunun yıkıldığı alana inşa edilen Başpınar Mahallesi Toplu Konutları tamamlandı. Yaklaşık 24 bin metrekarelik alan üzerine kurulan toplu konutlar,  5 blok ve 474 daireden oluşuyor.  Noter huzurunda gerçekleşen kura çekiminde,  3+1 daireler sahiplerini buldu.  

Başkan Tiryaki yaptığı konuşmada, Altındağlı vatandaşların modern yaşam alanlarına kavuşması için gece gündüz çalıştıklarını belirtti. Başpınar Mahallesi’nin giderek değer kazandığını söyleyen Tiryaki, Altındağ’da dönüşümün devam edeceği müjdesini de verdi. Başkan Tiryaki “Tapusu olmayan Altındağlı vatandaşlara her türlü kolaylığı sağladık. Yıllardır kangren olan Altındağ’daki mülkiyet sorununu ortadan kaldırdık. Şimdi evleri teslim ediyoruz. Herkese hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Yeni evinin kurasını çeken Halime Balaban, yıllardır hayal ettiği eve kavuştuğunu dile getirerek “Başkanımızdan Allah razı olsun. Bizden desteğini esirgemedi.” dedi.  Altındağ’ın giderek geliştiğini ifade eden Balaban, bu sayede çocukların daha sağlıklı ortamlarda büyüyeceğinin de altını çizdi.

“Gecekondudan kurtulduk,

yeni evimize kavuştuk”

Bir diğer mahalle sakini Durmuş Ali Doğan ise TOKİ projelerinin bölgeye değer kattığını söyledi. Geçmişte Başpınar’da tek bir çivi bile çakılmadığına işaret eden Doğan, “Biz hizmeti Veysel Tiryaki sayesinde gördük. Başpınar Mahallesi değer gördü, hizmet gördü. Veysel Tiryaki ile uzun süre rafa kaldırılan bir proje tamamlandı. Gecekondudan kurtulduk, yeni evimize kavuştuk. Çok teşekkür ederiz.” dedi.



Haber Vaktim


Geri Dön