29 / 03 / 2024

Anadolu Yakası THY ile uçuşa geçecek!

Anadolu Yakası THY ile uçuşa geçecek!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın artan uçak ve yolcu sayısı ile çevresindeki bölgeler değer kazanacak mı? Yurtiçi ve yurtdışı uçuşlarının artmasıyla birlikte gelen hareketlilik hangi semtlere prim sağlayacak?




Avrupa'nın en yoğun yolcu trafiğine sahip havalimanlarından biri olan Atatürk Havalimanı ile çevresinde yükselen projeler yatırım değerini daima koruyor. Atatürk Havalimanı geçtiğimiz günlerde ACI Europe & SEO Airport Industry Connectivity Report'un araştırmasında 2004-2014 döneminde havalimanı bağlantı artışında Avrupa birincisi oldu.


Avrupa'nın önemli transit yolcu havaalanlarından olan Atatürk Havalimanı ve çevresinde yükselen konut, otel, ofis projeleri ile kazançlı yatırımın kapıları açılmış oluyor.



Atatürk Havalimanı'na yakın olan kazandı


Atatürk Havalimanı ile Florya, Yeşilköy, Ataköy gibi bölgeler havalimanına olan yakınlığıyla değer kazandı. Halkalı Atakent bölgesi de bu sayede prim yaptı.



THY 13 ülkeyle seferlere başlamıştı


Geçtiğimiz yıl Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yurtdışı uçuşlarına başlayan Türk Hava Yolları,  Londra, Amsterdam, Paris, Milano, Viyana, Kiev, Hamburg, Düsseldorf, Tahran, Bakü, Kuveyt, Tiflis ve Lefkoşa olmak üzere 13 ülkeye sefer düzenliyordu. Bu yıl ise 21 ülkeye sefer yapmaya başladı.


2001 yılında açılan Sabiha Gökçen Havalimanı ile zamanında İstanbul bile sayılmayan Kurtköy ve çevresindeki bölgeler değer kazandı.  Tuzla ve Pendik bölgeleri de artık alışveriş merkezleri, Formula 1 pisti, Teknopark, kongre merkezi, marina projeleri gibi büyük yatırımların yapıldığı konuma geldi.


Sabiha Gökçen Havalimanı'nda artan uçak ve yolcu sayısı birlikte gelen bu hareketlilik Kurtköy, Aydınlı ve Akfırat bölgelerinde fiyatları arttırır. Uzun vadede bu bölgelerin prim yapması muhtemel. 




Gülcihan YELKENCİ / Emlakkulisi.com


Geri Dön