19 / 03 / 2024

Andromeda Gold projesinde Ağaoğlu'nun satamadığı yerler Emlak Konut'a devrildi!

Andromeda Gold projesinde Ağaoğlu'nun satamadığı yerler Emlak Konut'a devrildi!

İstanbul Ataşehir'de Emlak Konut GYO ve Ağaoğlu ortaklığı tarafından My Towerland projesinin A bloğu olarak inşa edilen Andromeda Gold'da şaşırtan bir karara imza atıldı Ağaoğlu'nun satamadığı milyonlarca lira değerindeki daireler Emlak Konut'a devredildi



İstanbul Ataşehir'de inşa edilen Andromeda Gold projesinde Ağaoğlu'nun satamadığı milyonlarca lira değerindeki daireler Emlak Konut'a devredildi


Şirket yönetimi son olarak, İstanbul Ataşehir'de Emlak Konut GYO ve Ağaoğlu ortaklığı tarafından My Towerland projesinin A bloğu olarak inşa edilen Andromeda Gold'da şaşırtan bir karara imza attı. 20 bin metrekarelik arsa üzerinde inşaıedilen ve toplamda 398 konuttan meydana gelen projede Ağaoğlu'nun satamadığı milyonlarca lira değerindeki daireler Emlak Konut'a devredildi. 


Liste siteden kalktı Yapılan açıklamaya göre, Emlak Konut GYO, 116 adet konut ve 3 adet ticari ünitenin, KDV dahil ekspertiz değerleri toplamı olan 95 milyon 566 bin liradan şirketin uhdesine geçirilmesine karar verdi. Bu kararın ardından ultra lüks bir rezidans projesi olan Andromeda Gold'daki 200 daire Emlak Konut GYO tarafından satışa çıkarıldı. Emlak Konut projelerindeki genel uygulamaya göre, en yüksek hasılatı ve pay oranını teklif edip ihaleyi kazanan yüklenici firma inşaati ve satışı tamamlayıp elde edilen gelirden pay alıyor. Sözcü'nün Andromeda Gold'daki dairelerin devredilmesine ilişkin sorusunu yanıtlayan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Zaman zaman hasılat paylaşımlı projelerde böyle adımlar atıyoruz" demekle yetindi. Sözcü'nün bu sorusundan kısa bir süre sonra Andromeda Gold'daki satılık daireleri gösteren liste Emlak Konut GYO'nun internet sitesinden çıkarıldı. 


Teslime hazır dört projede 503 konutun açık satışa sunulduğunu gösteren listeye göre Kuzu Grup tarafından inşa edilen Spradon Vadi projesinden 40 daire, Doğu İnşaat, Precast, Tuna GYO ve Üstünler Yapı tarafından hayata geçirilen İstanbul projesinden ise 148 daire yer alıyor. My World Europe projesindeki 115 daire ve Andromeda Gold'daki 200 daireyle listede Ağaoğlu tarafından inşa edilen 315 daire bulunuyor. Listeye göre, en ucuz dairenin 683 bin lira olduğu Andromeda Gold projesinde fiyatlar 1 milyon 329 bin liraya kadar çıkıyor. Zemin+51 kattan oluşan Andromeda Gold projesinde her katta bahçe terası, fitness center, sauna, buhar odası, çocuk oyun alanları, havuz, otopark bulunuyor. 


Sözcü 


Geri Dön