02 / 05 / 2024

Araplar İstanbul'da hangi bölgeleri tercih ediyor?

 Araplar İstanbul'da hangi bölgeleri tercih ediyor?

Arapların gözü İstanbul’da güzel bir ev, konut sektörünün gözü ise Araplar da…İstanbul’a gelen Arap ülkeleri vatandaşları yoğun olarak Taksim, Sultanahmet, Eyüp, Kabataş, Eminönü, Adalar ve Üsküdar çevresinde dolaşıyor…



Türkiye’den ev alan yaklaşık 140 Arap ve 2013 yılında ev almak isteyen 1200 Arap ile  telefon ve mail yoluyla  yapılan görüşmeye istinaden Arapların Bölge tercihi öncelikle Avrupa yakası olduğunu söyleyebilirim.


 Avrupa yakasında ise öncelikli bölge Taksim ve Sultanahmet’tir. Sonrasında Bomonti, Beşiktaş, Eminönü, Fatih, Eyüp, Zeytinburnu, Bakırköy, Ataköy, Florya, Yeşilköy’dür. Bütçesi biraz daha düşük olanlar ise Gürpınar, Beylikdüzü’nü tercih ediyorlar. Kısacası Avrupa yakasında Sarıyer’den Beylikdüzü’ne kadar olan her alandaki konut Arapların ilgi alanına giriyor.


Anadolu yakasında ise öncelikli tercihleri Ataşehir, Üsküdar, Beylerbeyi, Beykoz, Kadıköy, Maltepe’dir.  Tuzla, Pendik, Kurtköy bu bölgelerin hemen arkasından geliyor.  Finans merkezi nedeniyle, A plus  Araplar Ataşehir ile yoğun bir şekilde ilgilenmekteler.


Zengin “A Plus” Arapların tercihi birinci derecede deniz gören gökdelenler. Aldıkları daireler de büyük daireler. En dikkat ettikleri özellik ise banyo sayısının çok olması. Konutlarının bulunduğu binaların altında alışveriş merkezi veya çarşı olanlar öncelikli tercih nedenidir.  A plus müşteriler, villa, köşk, yalı ve İstanbul çevresinde geniş arazi içerisindeki çiftlikle ilgilenenler de var. Av seven zengin Araplar Karadeniz kıyılarını soruyorlar. Ava gidebilecekleri ormana yakınlığı önemsiyorlar. 


A plus Arap müşteriler değişik ülke ve şehirlerden de konut aldıkları için konut’a yatırım olarak da bakıyorlar.  Seçtikleri konutların gelecek birkaç yıl içerisinde ne kadar değerleneceği ile  ilgileniyorlar. Bu nedenle Araplara satışta mutlaka konut bölgesindeki projeleri ve bölgenin gelecek yıllarda değer kazanacağını da anlatmanız gerekir.


Orta halli Arap vatandaşları, konut seçerken metro, tren, metrobüs gibi merkeze ulaşım araçlarına bakıyorlar.  Ayrıca Bursa ve Yalova’daki termal tesislere ilgi duyuyorlar.  Bursa ve Yalova’ya ulaşım kolaylığı olan bölgelere önem veriyorlar.  Orta halli Arap vatandaşlarından iş kurmak isteyenler de oldukça fazla. İstanbul’da nasıl bir iş yapabileceklerini soruyorlar.  Satın aldıkları evi satmak istediklerinde ne kadar sürede tekrar satabileceklerini soruyorlar, satarken değ kazanıp kazanmadığına önem veriyorlar.


Türkiye’de konut alan orta halli vatandaşla ile Arapların orta halli vatandaşları farklıdır. Türkiye’de banka kredisi ile konut alan orta halli vatandaşların birinci tercihi kiradan kurtulmaktır. Araplar da ise İstanbul’dan ev alanların ikinci veya üçüncü evi oluyor aldıkları ev. 


Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Irak, Kuveyt ve Suudi Arabistan kökenli Araplar, proje üzerinden satışlara sıcak bakıyorlar. Ürdün, Lübnan, Libya, Tunus, Cezayir kökenli Araplar ise bitmiş projeleri, hemen içine oturabilecekleri konutları tercih ediyorlar. Konut alırken kredi imkanlarını da soruyorlar. Son birkaç yıldır Irak’ta proje üzerinden satış kampanyaları yapıldığı için Iraklılar kazandıracak proje var mı diye daha çok soruyorlar.


Proje üzerinden satın alım yapacak Arapların tamamı, şirketin güvenirliliğini nasıl anlayacağız bu konuda nasıl yardımcı olursunuz diyor. İspanya’dan ev almış birkaç Arap aile de İstanbul’dan aldıkları konutların, İspanya’dan aldıkları konut gibi değer kaybedip kaybetmeyeceğini sordular.


Araplar için İstanbul’da  deniz  en öncelikli tercihtir. Deniz gören bir konut İstanbul’un neresinde olursa olsun Araplara satılır. Havaalanına, alışveriş merkezine, metroya, Taksime, Eyüp’e, Sultanahmet’e, Şişli’ye, Üsküdar’a, Ataşehir’e, Beylerbeyine, Sarıyer’e  yakınsa konutlarınız Araplar hemen alır.  


Biz Araplara satamıyoruz derseniz  gelin size nasıl satacağınızı anlatalım.


Saygılarımla,

Abdullah Çiftçi

www.abdullahciftci.com 



Geri Dön