16 / 04 / 2024

Arsa emlak vergisi oranı 2014!

Arsa emlak vergisi oranı 2014!

Emlak vergisi, taşınmaz malın niteliğine ve yer aldığı şehrin büyükşehir olup olmadığına göre hesaplanıyor. Peki arsalar için ne kadar vergi ödenir? İşte arsa emlak vergisi oranı 2014..



Arsa emlak vergisi oranı 2014!

Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmaz malın niteliğine ve yer aldığı şehrin büyükşehir olup olmadığına göre hesaplanıyor. Emlak vergisi borcu iki eşit taksit halinde ödebiliyor.


İlk taksit ödemelerinin 31 Mayıs'a kadar yapılabildiği emlak vergisi için ikinci taksitler ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor. Emlak vergisi oranları şu şekilde sıralanıyor:


2014 emlak vergisi oranları:

Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3  


Arsa vergisi yüzde kaç?

Yukarıda yer alan emlak vergisi oranlarına göre, büyükşehir sınırları içerisinde yer alan bir arsanın emlak vergisi oranı binde 6 iken; büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde yer almayan bir arsanın emlak vergisi oranı ise binde 3'tür.


Arsa emlak vergisi ne kadar?

Bilindiği üzere emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmaz malın rayiç bedeli ile emlak vergisi oranının hesaplanması yolu ile bulunuyor.


Buna göre, 50 bin TL'lik rayiç bedele sahip bir arsanın büyükşehirde yer alması halinde ödenecek emlak vergisi bedeli: 300 TL iken;


Aynı değere sahip bir arsanın büyükşehir sınırları içerisinde yer almaması halinde ödenecek emlak vergisi bedeli ise 150 TL olarak hesaplanıyor.



Emlak vergisi gecikme faizi 2014!



Geri Dön