25 / 04 / 2024

Asia-Chinafloor Fuarı'na Halı İhracatçıları Birliği katılacak!

Asia-Chinafloor Fuarı'na Halı İhracatçıları Birliği katılacak!

Türk halı ihracatçıları, Domotex Hannover Fuarı'ndan sonra Şanghay Domotex Asia-Chinafloor Fuarı'na İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) öncülüğünde ikinci kez katılacak




     İHİB açıklamasına göre, halı ihracatçıları, Almanya'nın Hannover kentindeki Domotex fuarından sonra, gözünü dünyanın ikinci en büyük fuarı Domotex Asia-Chinafloor'a çevirdi. Hannover Domotex Halı Fuarından başarıyla dönen Türk halıcıları, 26 Mart'ta başlayacak ve 3 gün sürecek Domotex Asia - Chinafloor Fuarı'na ikinci kez katılmaya hazırlanıyor. 

     Şanghay'da düzenlenecek fuar 11 ayrı salonda, 126 bin 500 metrekarelik alanda, dünyanın yaklaşık 40 ülkesinden gelen bin 100 firmanın katılımıyla gerçekleştirilecek. Dünyanın en büyük ikinci halı fuarı unvanını taşıyan Domotex Asia - Chinafloor'da, Türk halı firmaları da İHİB öncülüğünde milli düzeyde temsil edilecek. 

     

     -''Almanya'daki başarı Shanghay'a taşınacak''- 

     

     Açıklamada görüşlerine yer verilen İHİB Başkanı İbrahim Yılmaz, Domotex Asia Fuarı'nın, Uzak Doğu'nun en önemli fuarlarının başında geldiğine dikkati çekti. 

     Birlik olarak dünya ekonomisinde 2. büyük ülke olması, lüks tüketime olan yönelimi nedeniyle 2008 yılında hedef ülke olarak Çin'i seçtiklerini belirten Yılmaz, Hannover'da düzenlenen dünyanın en büyük fuarı Domotex'te, Türkiye'nin tüm ülkelerden daha çok alan kapladığını ve bu özelliğini son 3 yıldır sürdürdüğünü hatırlattı. 

     

     -''Türk halıları Çin'de üst segmente hitap edecek''- 

     

     Hannover'da yaşanan başarıyı Şanghay Domotex Asia-Chinafloor Fuarı'na taşıyacaklarını vurgulayan Yılmaz, Türk halılarının, Çin'de üst segmente hitap edeceğini dile getirdi. 

     Dünyanın seri üretim merkezi olan Çin'in önemli bir rakip olduğuna vurgu yapan Yılmaz, ''Çin orta ve orta altı segmentte üretim yapma kapasitesine sahip bir ülke. Biz daha yüksek katmadeğerli, tasarım odaklı ürünler üretiyoruz. Fuar aracılğıyla Çin'deki üst segmente hızlı bir şekilde ürünlerimizi ulaştıracağız. Fuarda özellikle el halısı Çin'deki üst segment tarafından ilgi görecek'' değerlendirmesini yaptı. 

     

     -Halıcılar toplam ihracat artışını 3'e katladı- 

     

     Yılmaz, Türk halıcılarının fuarla birlikte yalnızca Çin pazarına değil, ABD, Almanya, Belçika, İtalya, Pakistan, Hindistan gibi rakip ülkelerin pazarlarına da ulaşacaklarını aktardı. 

     Domotex Asia-Chinafloor'a bu yıl milli düzeyde 10 halı firmasının 500 metre kare alanda katılacağını belirten Yılmaz, fuara katılacak firmaları, süreklilik sağlayacak firmalar arasından seçtiklerine işaret etti. 

     Türkiye'nin 2023 yılı ihracat hedefine 5 milyar 500 milyon dolar katkı sağlamayı hedefleyen İstanbul Halı İhracatçıları Birliği, yurt içi ve yurt dışında yürüttüğü faaliyetlerle önüne bu hedefe yaklaşıyor. 

     Geçen yıl ihracatını yüzde 23,5 oranında artırarak 2 milyar dolar sınırını aşan sektör, 2013 yılına da hızlı başladı. Türkiye genel ihracatının yüzde 5 oranında arttığı 2013'ün ilk iki ayında, halı ihracatı bu oranı 3'e katlayarak yüzde 16,9 artış gösterdi. 

AA


Geri Dön