20 / 04 / 2024

Avrasya Gayrimenkul, Metro Turizm Otel'i resmen satın aldı!

Avrasya Gayrimenkul, Metro Turizm Otel'i resmen satın aldı!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Metro Turizm Otel' i resmen satın aldı.



Avrasya Gayrimenkul tarafından yapılan açıklama şöyle;


Şirketimizin 06.11.2013 tarihli özel durum açıklaması ile "Edirne ili sınırları içinde AVM, Otel, Stüdyo dairelerden oluşan kompleks projenin gerçekleştirilmesi ve bu amaçla, Edirne İli Merkez İlçesi; Kirişhane Mahallesi, Soğukkuyu Mevkii 48MIIb pafta, 2261 ada, 6 parsel numarasında kayıtlı arsanın; aynı pafta ve adada bulunan 11 ve 12 parsel nolu arsaların satın alınması amacıyla gerekli değerleme işlemlerinin başlatılmasına,  Gerek görülmesi halinde satın alınmak amacıyla 11 ve 12 nolu parsellerin sahibi olan Metro Turizm Otelcilik ve Petrol Ürünleri Ticaret A.Ş.'nin Şirket değerlemesinin yaptırılmasına" karar verildiği bildirilmişti. 


20.12.2013 tarihli özel durum açıklaması ile "Metro Turizm Otelcilik ve Petrol Ürünleri A.Ş.'nin SPK'dan gerekli izin ve yetkilendirmeyi haiz Alan Taşınmaz Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. tarafından hazırlanmış olan 28.11.2013 gün ve 2013-OZ-049 rev. Numaralı gayrimenkul değerleme raporuna göre 11 parselin rayiç değeri KDV hariç 19.660.000TL ve 12 parselin de rayiç değeri 3.700.000TL tespit edilmiştir. Ayrıca bu şirket tarafından söz konusu gayrimenkullerin rayiç değerlerinin yasal kayıtlara yansıtılması amacıyla Ticaret Mahkemesine başvurulacağı öğrenilmiştir. Mahkeme kararı üzerine Şirketin sahip olduğu gayrimenkuller yasal kayıtlarında rayiç değerleri üzerinden takip edilecek olup, bu işlem sonucunda söz konusu gayrimenkullerin şirketin aktif toplamının en az %75'ini oluşturduğu anlaşılması şartıyla Şirket hisselerinin Yönetim Kurulumuzun 02.12.2013 tarih ve 38 numaralı kararında belirtilen şartlarda satın alınmasına," ilişkin kararı duyurulmuştu.


Bunun üzerine Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş.'nin iştiraki olan Metro Turizm Otelcilik ve Petrol Ürünleri A.Ş.'nin sahibi olduğu taşınmazların değerinin tespiti yönünde T.C. Edirne 2. Asliye Hukuk Mahkemesine yapmış olduğu başvuru neticesinde,                  Esas no: 2014/307 Esas, Karar No:2014/290 'lu kararıyla neticelenmiştir. 


Son durum itibariyle Metro Turizm Otelcilik ve Petrol Ürünleri A.Ş.'nin finansal tablosuna göre, III-48.1 sayılı Tebliğin 28. Maddesinin (d) bendinde belirtilen asgari %75 oran mevcuttur. 


Yukarıda belirtilen tarihlerdeki özel açıklamalarımız çerçevesinde söz konusu Şirket paylarının satın alımı süreci değişmeden devam etmekte olup, tamamlanması için hukuki süreç başlatılacaktır.


Geri Dön