19 / 03 / 2024

Avrasya Üniversitesi'nin yeni yerleşkesine Ömer Yıldız Yerleşkesi ismi verildi!

Avrasya Üniversitesi'nin yeni yerleşkesine Ömer Yıldız Yerleşkesi ismi verildi!

Avrasya Üniversitesi geçtiğimiz günlerde satın alıp restorasyon çalışmalarına başladığı Yalıncak’ taki yerleşkesine kurucu mütevelli heyeti başkanı Ömer Yıldız’ ın ismi verildi. Yeni isim üniversite rektörlüğüne önerilecek...




Avrasya Üniversitesi geçtiğimiz günlerde satın alıp restorasyon çalışmalarına başladığı Yalıncak’taki yerleşkesine kurucu mütevelli heyeti başkanı Ömer Yıldız’ın ismi verildi.


Üniversitenin senatosu Rektör Prof. Dr. Sami Karadeniz başkanlığında toplanarak isim kararını alırken, konuyla ilgili Genel Sekreter Gülay Yeniçeri bir açıklama yaptı. Yeniçeri “Mütevelli Heyeti Başkanımız Ömer Yıldız’ın Trabzon’da bir vakıf üniversitesi kurulması fikrinden başlayarak uzun uğraşlar sonunda Avrasya Üniversitesi’nin kurulması ve gelişmesi aşamalarında gösterdiği ileri görüşlülük ve liderlik yanında yapmış olduğu maddi ve manevi katkılar Türk halkı ve gelecek nesillerce daima şükranla anılacaktır. Bu çabaların son halkası Yalıncak’ta bulunan Telekom Tesisleri ve arazisinin üniversiteye kazandırılması olmuştur. Ömer Yıldız’ın Avrasya Üniversitesi’ne kuruluşundan bu güne kadar yapmış olduğu ve bundan sonra da yapacağı her türlü maddi ve manevi katkılarına karşılık kendisine bir şükran borcu olarak ismini ilelebet yaşatma ve anma duygusuyla Yalıncak’ta iç mekân ve çevre düzenlemeleri yapılmakta olan üniversite Yerleşkesi’nin ismi ‘Ömer Yıldız Yerleşkesi’ olarak isimlendirilmesinin Rektörlüğe önerilmesine oy birliği ile karar verilmiştir” ifadelerini kullandı.



Milliyet


Geri Dön