20 / 04 / 2024

Bandırma OSB'de 2. etap çalışmasında sona gelindi!

Bandırma OSB'de 2. etap çalışmasında sona gelindi!

Bandırma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kocaman, Bandırma' nın coğrafi konumu limanı, demir ve karayolu bağlantısı gibi lojistik avantajlarıyla yatırım için avantajlı olduğunu söyledi...



Bandırma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kocaman, Bandırma'nın coğrafi konumu limanı, demir ve karayolu bağlantısı gibi lojistik avantajlarıyla yatırım için avantajlı olduğunu söyledi.



BANDIRMA Organize Sanayi Bölgesi'deki (OSB) uygun arsa fiyatları, lojistik ve ulaşım ağı yatırımcıların dikkatini çekiyor. Bandırma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kılkışlı, "Bölgemize olan yoğun arsa talebi sonucunda mevcut 52 parselin tamamı tahsis edilmiş ve 2. etap genişleme alanı için Bakanlığa başvuru yapılmıştır. Halen 52 parselde 28 firma üretim, 23 firma inşaat, 1 firma ise proje aşamasında. 

Üretimde olan firmalarımızda halen 1000 kişi olan istihdam, firmaların tamamının üretime geçmesiyle birlikte 3000'i aşacak" şeklinde konuştu. 


İMAR ÇALIŞMALARI BAŞLADI 



Mevcut teşvik sisteminde Bandırma OSB'nin 4. Bölge teşvik kademesinde yer alması Bandırma OSB'ye önemli bir yatırım avantajı daha sağladığını belirten Kılkışlı, "Bursa ve İstanbul'da sanayi parsel fiyatlarının çok yüksek olması özellikle büyük parsel bulmayı çok zorlaştırdı. Başvurumuz sonrasında, Bandırma OSB 2. etap genişleme alanı mevcut 1500 dönüm alanımıza ek olarak 205.6 dönüm.genişleme alanını onaylamış, cins değişikliği yapılarak hazine adına tapuları çıkarıldı. Genişleme alanın en kısa sürede OSB adına tescili yapıldıktan sonra 2014 senesi içinde imar çalışmaları başlamış olacak. Sanayici için en önemli maliyetlerden biri olan, enerji maliyetlerinin düşürülmesi için, yaptığımız çalışmalar sonucunda, Enerji nakil hatlarımızın TEDAŞ'tan geri alınması işlemi tamamlanmış ve elektrikte %25'e varan oranlarda bir indirim sağlandı" diye konuştu. 


Bandırma Limanı'ndan Avrupa'ya SANAYİ yatırımlarının, planlı ve organize olarak hayata geçirilmesi için üstlerine düşen sorumluluğun bilincinde olduklarını belirten Kocaman, "Anadolu'nun çeşitli merkezlerinde ihracat için toplanan malların Bandırma Limanı üzerinden Avrupa'ya ulaştırılması amacıyla faaliyete geçen Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonu (BALO) A.Ş 'ye ortak olunmuştur. 


Bu kapsamda hedefimiz Bandırma OSB'yi demiryoluyla Bandırma Limanına bağlayarak katılımcılarımıza önemli bir lojistik güç daha sağlanması" dedi. 



Akşam Ek 


Geri Dön