27 / 04 / 2024

Başakşehir'de Hasbahçe hizmete açıldı!

Başakşehir'de Hasbahçe hizmete açıldı!

Akdeniz Girişim Holding Başakşehir’de hizmete açtığı Hasbaççe’nin yarısını çocuklara ayırdı. Mekanda aileler yemeğini yerken çocuklar eğleniyor. Holding, güvenlik işinde ise yabancı ortağa yeşil ışık yakıyor...






Akdeniz Girişim Holding Başakşehir’de hizmete açtığı Hasbaççe’nin yarısını çocuklara ayırdı. Mekanda aileler yemeğini yerken çocuklar eğleniyor. Holding, güvenlik işinde ise yabancı ortağa yeşil ışık yakıyor.



Turizm, hizmet, yeme içme, güvenlik enerji gibi sektörlerde faaliyet gösteren Akdeniz Girişim Holding, yeme içme sektörüne 18 milyon liralık yatırım yaparak Başakşehir'de Hasbaççe’yi hizmete açtı. Mekan, yeme-içme kompeksinin yanı sıra çocuklar için de 12 bin metrekarelik oyun alanını bünyesinde barındırıyor. Grup olarak yeme-içme işine uzak olmadıklarını vurgulayan Akdeniz Girişim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Şimşek, Hasbaççe yatırımını şöyle anlattı: Ben Başakşehir’de oturuyorum. Uzun süredir böyle bir ortamın eksikliğini hissediyorduk. 3-5 yıl öncesine kadar Başakşehir’de oturanlar burayı bir otel gibi kullanıp, ihtiyaçlarını Florya’dan Bakırköy’den karşılıyordu. Şimdi Başakşehir kendi kendine yeten bir bölge olma yolunda hızla ilerliyor.” 


BAŞAKŞEHİR'E BORCUMUZU ÖDEDİK 

Özellikle annelerin çocuklarıyla birlikte rahat vakit geçirebileceği bir mekan yarattıklarını anlatan Şimşek, “Başakşehir’in nüfusu genç. Dolayısıyla çok sayıda çocuk var. Bu tesisin yarısı, 12 bin metrekaresi sadece çocukları ilgilendiriyor. Çocuklar burada bakıcılar eşliğinde oyuncaklarda oynuyor. Bir taraftan da oyun alanı kameralarla izleniyor. Bu yatırımla biz de Başakşehir’e borcumuzu ödemiş olduk” diye devam etti. Hasbaççe’de bölgedeki iş adamları için bir steakhouse, bir de cafe-restoran bulunduğunu ifade eden Şimşek, “Burada rüştümüzü ispat ettikten sonra başka mekanlar niçin olmasın” diyor. 

Dört gözle yasayı bekliyoruz

HİZMET Sektörü İşveren Sendikası Başkanlığı’nı da yürüten Şimşek, yeni torba yasayla ilgili görüşlerini de dile getirdi: “Kıdem tazminatıyla ilgili işçi ve alt işverenler arasında sorun vardı. Kanun tasarısı şu anda meclis'te. Çalışanlar ve işverenler dört gözle bu yasayı bekliyor. İşçi alt işveren barışacak.

KURUMSALLIK YAYILACAK

Şimşek yasanın olumlu etkilerini şöyle anlattı: Önceki haliyle firmaların yüklerini hesaplamak zor oluyordu. Hep hesabı zor hem de yükleri taşıması zor oluyordu. Şimdi bunun ortadan kalkmasıyla şirketlerin kurumsallaşma eğilimleri artacak. Hükümet birçok siyasinin cesaret edemeyeceği şekilde bu sorunun üstüne gitti. Güvenlik sektöründe 1500’ün üzerinde şirket var. Mutlaka birleşmeler olacaktır.” 

Fonlardan teklif var

Akdeniz Güvenlik’in grubun lokomotif şirketi olduğunu vurgulayan Şimşek,“Coğrafyamızdaki gelişmeler tüm çevreyi etkileyebilecek boyutta. Bu yüzden kamuya yardımcı olan özel güvenlik sektörüne daha fazla görev düşecek" dedi. Bu dönemde şirkete yabancı ilgisinin de arttığını anlatan Şimşek, “Avrupalı fonlardan teklifler geliyor. Görüşmelerimiz olacak” dedi. Şimşek, bu yılı 300 milyon TL ciroyla kapatmayı planladıklarını sözlerine ekledi. 


Şenay Köşdere/ Akşam 




Geri Dön