19 / 04 / 2024

Bazı illerdeki vergi daireleri 31 Temmuz'a kadar açık olacak!

Bazı illerdeki vergi daireleri 31 Temmuz'a kadar açık olacak!

Gelir İdraesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Ankara, İstanbul, İzmir, Adana ve Bursa İl Merkezlerindeki Tüm Vergi Daireleri 31 Temmuz 2014 Perşembe Günü Saat 19.00’ a Kadar Açık Bulundurulacak.



Gelir İdraesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle;


Ankara, İstanbul, İzmir,  Adana  ve Bursa İl Merkezlerindeki Tüm Vergi Daireleri 31 Temmuz 2014 Perşembe Günü Saat 19.00’ a Kadar Açık Bulundurulacaktır. 

Bilindiği gibi, 5604 sayılı Malî Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanunun 1 inci maddesi hükümlerine göre malî tatilin sona erdiği günü izleyen yedi gün içinde biten söz konusu madde kapsamındaki kanunî ve idarî süreler malî tatilin son gününü izleyen tarihten itibaren yedinci günün mesai saati bitiminde sona ermekte ve beyanname verme süresi malî tatil nedeniyle uzamış olan vergilerde ödeme süresi uzayan beyanname verme süresinin son gününden itibaren üçüncü günün mesai saati bitimine kadar uzamış sayılmaktadır.

Ancak; bu sürenin hafta sonu tatili ve Ramazan Bayramına rastlaması nedeniyle beyanname verme ve ödeme süresi 31/07/2014 Perşembe gününe uzamış sayılmaktadır. Ayrıca, 2014 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi ikinci taksitinin ödeme süresi de 31 Temmuz 2014 Perşembe günü sona ermektedir.

 

Bu nedenle, vergi dairelerinde meydana gelmesi muhtemel sıkışıklığın önlenmesi ve mükelleflere kolaylık sağlanması amacıyla; Ankara, İstanbul, İzmir, Adana ve Bursa il merkezlerindeki tüm vergi daireleri 31 Temmuz 2014 Perşembe günü saat 19.00’ a kadar açık bulundurulacaktır.

 

Diğer taraftan, yeterli sayıda personel bulundurulmak suretiyle;

 

-Yukarıda sayılan illerin ilçelerindeki vergi dairelerinin 31 Temmuz 2014 Perşembe günü saat 19.00’ a kadar açık bulundurulması konusunda Vergi Dairesi Başkanları,

 

-Diğer il merkezleri ve ilçelerdeki vergi dairelerinin 31 Temmuz 2014 Perşembe günü saat 19.00’ a kadar açık bulundurulması konusunda ise Vergi Dairesi Başkanları / İl Defterdarları,

 

yetkili kılınmıştır.  

 

Kamuoyuna Duyurulur.


Geri Dön