28 / 03 / 2024

Bendevi Palandöken: TOKİ esnaf mahalleleri kurarak kent dokusunu korumalı!

Bendevi Palandöken: TOKİ esnaf mahalleleri kurarak kent dokusunu korumalı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnaf ve sanatkara. TOKİ kentsel dönüşüm bölgelerinde mutlaka yer vermelidir.Sadece yüksek binalardan ibaret olan yerleşim yerlerinde esnaf mahalleleri kurarak kent dokusu korunmalı" dedi




Şehirlerin kimliğini oluşturan belli başlı özelliklerin başında yöresel yemek, giysi ve takılar ile esnaf çarşılarının geldiğini söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Ekonominin barometresi olan esnaf ve sanatkara,  TOKİ  kentsel dönüşüm bölgelerinde mutlaka yer vermelidir. Kentler bina doldu. Sadece yüksek binalardan ibaret olan yerleşim yerlerinde esnaf mahalleleri kurarakkent dokusu korunmalı" dedi. 

Halka sağlanan olanakların, esnafa da uygulanmasını isteyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Şehirlerin çehrelerini değiştiren, hava sirkülasyonunu engelleyen TOKİ yapılaşmaları, kent dokusunu koruyan esnaf mahalleleri ile dengelenmelidir. Uygun fiyat ve avantajlarla halkımızın ev almasını sağlayan TOKİ. 8 yılda 81 ilin 800 ilçesinde 2 bin 992 şantiyede 633 bin 336 konut üretti. Bıı rakam, 100 bini aşkın nüfuslu 25 şehre denk geliyor. Şehirlerin karakteristiğini en iyi esnaf dokusundan anlarız.TOKİ şehir gibi kurduğu mahallelerdehalka hizmet verecek esnafımızı da unutmamalıdır. Yapılacak olan esnaf mahalleleri ile ekonominin kılcal damarı olan esnafımız da düşünülmelidir. 

TOKİ, esnafımızı avantajlı ve uygun fiyatlarla dükkan sahibi yaparak, onları ekonomiye kazandırmalıdır. Bu uygulama ile şehrin dokusu bozulmadan, ekonomik kültürü geleceğe taşımak için esnafımız dükkan sahibi olurken, istihdam artışı da sağlamış olacaktır" diye konuştu. 


Anayurt


Geri Dön