26 / 04 / 2024

Beykoz imar planı değişikliği ne durumda?

Beykoz imar planı değişikliği ne durumda?

İstanbul 2 numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nun Haziran toplantısında Beykoz imar planı değişikliği teklifi yer alıyordu. Beykoz'da imar planı değişikliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın imzasını bekliyor.



Haziran'dan beri beklenen Beykoz imar planıyla ilgili son gelişmeler belli oldu.  İstanbul 2 numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nun da Haziran toplantısında 117 no.lu toplantı gündeminde Beykoz'da 8 bölgeyi kapsayan imar planı değişikliği teklifi yer alıyordu. 


2B arazilerinin de yer aldığı Beykoz'un imar planı değişikliğiyle ilgili toplantıda Gümüşsuyu, İncirköy, Soğuksu, Çubuklu, Kavacık, Yeni Mahalle'nin bir kısmı ile Göztepe ve Rüzgarlıbahçe'nin tamamına ilişkin nazım imar planı ve uygulama imar planı değişikliği gündeme gelmişti.


Beykoz Belediyesi'nden aldığımız bilgilere göre 1. aşamada yer alan ve değişikliği söz konusu alanlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan imza bekleniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın imzası ile bölgede imar planı değişikliği meydana gelecek. 


9 Temmuz 2013 tarihinde başvurusu yapılan Beykoz I.Bölge 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Revizyon teklifi 10 milyon 680 bin metrekare alanı kapsıyor.


İmar planı değişikliği açısından 2'ye ayrılan Beykoz'da diğer kısımlar yeni proje alanında kalıyor. Bu bölgeler için imar planları ise yapım aşamasında. Belediyenin açıklamasına göre yeni proje alanı olarak adlandırılan kısımların 2-2,5 yıl sonra onaylanacağı tahmin ediliyor. 2. kısımda yer alan kısımlardan Çavuşbaşı'nda tapular halen alınıyor. 


Beykoz imar planı değişikliği ne durumda?


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön