29 / 03 / 2024

Bina emlak vergisi 2014!

Bina emlak vergisi 2014!

Emlak vergisi, Türkiye'de bulunan tüm taşınmaz mallar için ödenmesi gerekiyor. Peki meskenler için hangi oranda vergi ödenir? İşte bina emlak vergisi 2014 oranları bu haberde....



Bina emlak vergisi 2014!

Emlak vergisi, Türkiye'de bulunan tüm taşınmaz mallar için alınıyor. Ödenecek vergi hesabında taşınmaz malın niteliği ve bulunduğu yöre etkili oluyor.


Emlak vergisi kanunu gereğince yapılı ve yapısız taşınmaz mallar için farklı oranlarda hesaplanıyor. 2014 emlak vergisi bilgilerine göre; normal yörede yer alan meskenin emlak vergisi oranı binde 1 iken; büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde yer alan meskenin emlak vergisi oranı ise binde 2'dir.


Diğer emlak vergisi oranları:

Büyükşehir Belediyesi

Binalarda  Binde 4 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3   


Emlak vergisi muafiyeti

Emlak vergisinde bazı muafiyetlikler bulunuyor. Kanun gereğince muafiyet için 200 metrekareyi geçmemek kaydıyla tek meskene sahip olma koşulu bulunuyor. Bu koşulu yerine getiren;


- Bir tek meskeni olup da, intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Emlak vergisinden muaf tutulmayan taşınmaz mal sahiplerinin vergi borcunun ilk taksitini 31 Mayıs'a kadar ödemeleri gerekiyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılıyor.


Vergi ödemeleri, taşınmazın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Eğer belediye e-belediye sistemini kullanıyorsa emlak vergisi borcu internet üzerinden de ödenebiliyor.



Gecekondu emlak vergisi 2014!



Geri Dön