18 / 04 / 2024

Bina vergisi 2.taksit ne zaman?

Bina vergisi 2.taksit ne zaman?

Bina vergisi için ödemeler iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. 2013 yılı bina vergisi 1. taksiti en son 31 Mayıs'ta ödendi. Peki bina vergisi 2.taksit ne zaman?



Bina vergisi 2.taksit ne zaman?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm binalar, bina vergisine tabi tutuluyor. Buna bağlı olarak konut, işyeri ve bina gibi emlak sahipleri her sene devlete vergi ödüyor.

 

Bina vergisi ödmeleri iki eşit taksit halinde yapılabiliyor. İlk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs ayı içerisinde ödeniyor. İsteyenler bu ilk taksit dönemi içerisinde bütün vergi borcunu tek seferde yapabiliyor. Peki, bina vergisi 2.taksit ne zaman?


Bina vergisi taksitleri:

Yukarıda da belirttiğimiz gibi bina vergisi birinci taksiti; Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi; Bina vergisi ikinci taksiti ise Kasım ayı içerisinde ödenecek. Buna göre bina vergisi son gün 30 Kasım.


Vergiler gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Gayrimenkulün farklı bir kentte olması durumunda vergi ödemesi tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Ayrıca, bağlı olunan belediye "e-belediye" sistemini kullanıyorsa; ödemeler internet üzerinden de yapılabiliyor.


Bazı gayrimenkul sahipleri bu vergiden muaf tutuluyor. Vergi muafiyeti için aranan ilk şart ise 200 metrekareyi geçmeyen tek bir meskene sahip olmak. Bu şekilde gayrimenkule sahip;

- Bir tek meskeni olup da, intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler, bina vergisinden muaf tutuluyor.


Bina vergisi oranları:

Normal Yörelerde:

Meskenlerde      Binde 1

Diğer Binalarda Binde 2

Arazilerde Binde 1

Arsalarda Binde 3


Belediye sınırları ve Mücavir alanlarda:

Meskenlerde      Binde 2

Diğer Binalarda Binde 4

Arazilerde Binde 2

Arsalarda Binde 6



Bina vergisi ödeme yeri!
Bina vergisi dönemleri!



Geri Dön