29 / 03 / 2024

Bodrum Usuluk Koyu imara acildi!

Bodrum Usuluk Koyu imara acildi!

TÜM yetkinin Çevre Bakanlığı'na devredildiği sahiller tek tek beton yığınına dönüyor. Onların başında da Bodrum geliyor. Usuluk Koyu da yapılaşmaya açıldı. Bodrumlu çevreciler, yargıya başvurdu.



Yargının yürütmeyi durdurma ve yıkım kararlarına rağmen inşaatlar sürüyor. Yapılaşmanın sürdüğü cennet koylardan biri Usuluk... Torba'daki Usuluk Koyu, milli park statüsiindeydi. 

Denizin bitip ormanın başladığı Usuluk, önce tabiat parkına dönüştürüldü. Çevre Bakanlığı, daha sonra "Burayı mesire alanı yapacağız" dedi. Ancak olmadı.


Usuluk yapılaşmaya açıldı. 


Önce tapulu ve imarlı arsaya otel inşa edildi. Ardından tabiat parkı olarak gösterilen alan da oteli yapan şirkete 29 yıllığına kiralandı. Jet hızıyla imar planları değiştirildi ve lüks villaların inşaatına başlandı. Bodrumlu çevreciler, yargıya başvurdu.

 

Muğla 2. İdare Mahkemesi, imar planlarını 20.02.2014 tarihinde iptal etti. Kaçak villaların yıkılmasına hükmetti. Bakanlık, kararla ilgili Danıştay'a itirazda bulundu. Son sözü yüksek yargı söyleyecek. Mimarlar Odası ise uyardı: Tüm tabiat parkları yok edilecek. Tehlike büyüktür ve ilk tohumları Bodrum'da atılmıştır. 

¦Usuluk Koyu na yapılan villaların bir kısmı lühürlenerek durduruldu Bunlar kır eviymiş! "Kır evi" adı altında bölgeye 98 ultra lüks villa yapıldı. Yargının yıkım kararı verdiği villaları yapan firmanın yetkilileri ise "Biz. Çevre Bakanlığı'nın izniyle yapılaşmamızı gerçekleştirdik" dedi. 


Sözcü


Geri Dön