28 / 03 / 2024

Bomonti Elektrik genel kurul toplantısında alınan kararları yayınladı!

Bomonti Elektrik genel kurul toplantısında alınan kararları yayınladı!

Bomonti Elektrik Mühendislik Müşavirlik İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Bomonti Elektrik genel kurul toplantısında alınan kararları yayınladı.



Bomonti Elektrik tarafından yapılan açıklama şöyle;


Alınan Kararlar


1.Yapılan oylama sonucu Divan Başkanlığı'na Sıtkı İLBAK, Tutanak Yazmanı olarak Resul BAYAZIT ve Oy Toplayıcı olarak Uğur DEMİRCAN oy birliği ile seçilmiştir.

2.Toplantı tutanak ve evraklarının Genel Kurul adına Başkanlık Divanınca imzalanması oy birliği ile kabul edildi.

3.2013 yılı hesap dönemine ilişkin,Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Bağımsız Denetçi Raporu ve Bilanço ve Gelir tablosu, oy birliği ile kabul edildi.

4.Şirketin 2013 yılı faaliyetlerinden dolayı Yönetim Kurulu Üyelerinin ibrasına geçildi. Yönetim Kurulu üyelerinin her biri kendi ibralarında sahibi oldukları paylardan doğan oy haklarını kullanmayarak, toplantıya katılan diğer ortakların katılımıyla oy birliği ile ayrı ayrı ibra edildi.

5. 2013 yılı hesap dönemine ilişkin net dönem zararının olması nedeniyle herhangi bir kar payının dağıtılmaması oy birliği ile kabul edilmiştir. 

6.Yönetim Kurulu Bağımsız Üyelerine "Huzur Hakkı" olarak aylık 600,00 TL, Net ücret ödenmesine, diğer Yönetim Kurulu Üyelerine ise; herhangi bir ücret ödenmemesi teklifi oya sunuldu, oy birliği ile kabul edildi.

7.10/06/2013 tarihinde yapılan Genel Kurul'da onaylanmış olan İç Yönergenin devamı için yapılan teklif oya sunuldu, oy birliği ile kabul edilmiştir.

8.2013 yılı ve izleyen yıllara ilişkin şirket'in Kâr dağıtım Politikası hakkında ortakların bilgisine sunuldu , oy birliği ile kabul edildi.

9.Şirketimiz yeni Bilgilendirme Politikası hakkında Genel Kurul'da bilgilendirme yapıldı.

10. Kamu Gözetim Kurumunca (KGK) yayınlanan mevzuat hükümleri gereği 2014 yılına ait Denetçi ve Topluluk Denetçisi olarak (Bağımsız Denetim Şirketi) Randıman Denetim Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş.'nin seçilmesi Genel Kurul'un onayına sunuldu oy birliği ile kabul edildi.

11.Şirketimizin 2014 yılına ilişkin konsolide finansal raporlarının denetlenmesi ile bu kanunlardaki ilgili düzenlemeler kapsamındaki diğer faaliyetleri yürütmek üzere (Randıman Denetim Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş.)'nin seçilmesine karar verilmiş olup, bu seçim Genel Kurul'un onayına sunulmuş olup, yapılan oylama sonucu oy birliği ile kabul edildi. 

12.Yönetim hakimiyetini elinde bulunduran pay sahiplerine, Yönetim Kurulu Üyelerine, üst düzey yöneticilerine ve bunların eş ve ikinci dereceye kadar kan ve sıhrî yakınlarına;Türk Ticaret Kanunu'nun 395. ve 396. maddeleri gereğince Yönetim Kurulu'na izin verilmesi ve yıl içerisinde bu kapsamda gerçekleştirilen işlemler hakkında Genel Kurulun onayına sunuldu. Oy birliği ile kabul edildi.

13.2013 yılında herhangi bir kişi ve kuruluşa bağış yapılmadığı konusunda Genel Kurul'a bilgi verildi. Ayrıca 2014 yılında yapılacak bağışlar için 2013 yılı brüt satış tutarının %1'ine tekabül eden tutarın bağış üst sınırı olarak tespit edilmesi hususu oy birliği ile kabul edildi.

14.Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-17.1 Sayılı Kurumsal Yönetim Tebliğinin 12. Maddesi Kapsamında; Şirketin olağan ticari faaliyetlerinin yürütülmesi maksadıyla diğer üçüncü kişilerin borcunu temin amacıyla vermiş olduğu teminat, rehin, ipotek, kefaletler ve elde edilmiş olan gelir veya menfaatler bulunmadığı hususunda hakkında Genel Kurula bilgi verildi. 

15.Gündemde görüşülecek başka bir konu kalmadığından toplantıya son verildi. İş bu tutanak 4 sayfa ve 5 nüsha olarak toplantı mahallinde hazırlanıp okunarak imza altına alındı.



Geri Dön