29 / 03 / 2024

Brooklyn Park projesi tamamlandığında 140 bin kişi yaşayacak!

Brooklyn Park projesi tamamlandığında 140 bin kişi yaşayacak!

Selimoğlu Group ve Pana Yapı ortaklığıyla hayat gecen 'Brooklyn Park' Fikirtepe'nin sembolü olmaya hazırlanıyor. Projeyle ilgili bilgi veren Pana Başkanı Kürsat Ufuk "Brooklyn Park projemizi çevresiyle bütünleşen bir yapıda tasarladık" dedi...



Selimoğlu Group ve Pana Yapı ortaklığıyla hayat gecen 'Brooklyn Park' Fikirtepe'nin sembolü olmaya hazırlanıyor. Projeyle ilgili bilgi veren Pana Başkanı Kürsat Ufuk "Brooklyn Park projemizi çevresiyle bütünleşen bir yapıda tasarladık" dedi. 


 

KENTSEL dönüşüm projeleriyle dikkat çeken Fikirtepe'de yükselen Brooklyn Park, Selimoğlu Group ve Pana Yapı ortaklığıyla hayata geçiyor. Bağdat Caddesi, Nişantaşı gibi İstanbul'un çekim merkezileri arasında yerini alacak olan 'Yeni Fikirtepe', Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın çalışmalarıyla planlı bir şekilde dönüşüme tabi tutuluyor. Brooklyn Park projesi, kamuya terk edilen alanları, proje özellikleri ve çevresine kazandıracağı değerle örnek niteliğinde konumlanıyor. Fikirtepe'nin dönüşümüne dikkat çeken Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk "Modern şehircilik planları NewYork gibi örneklerde şehirlerin belirli bir ölçeğe geldikten sonra sağlıklı büyümesini sağlamak için veya Dubai'de olduğu gibi ekonomik büyüme için yapılmaktadır. Yeni Fikirtepe şehir planı ise Bağdat caddesi ve çevresinde emlak fiyatlarının aşırı artması ve yapılan ulaşım altyapı yatırımlarının daha verimli şekilde kullanılmasını sağlamak için yapılıyor" dedi. 


Şirketin bölgedeki ilk yatırımı Fikirtepe'nin dönüşümünde rol almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Kürşat Ufuk şunlardı söyledi: "Yeni Fikirtepe'nin şehir planı yapılırken duvarlar ile çevrili lüks bir semt olmak yerine çevresi ile bütünleşen ve yaşayan bir şehir olması göz önünde tutuldu. Brooklyn Park projemizi de bu doğrultuda çevresiyle bütünleşen bir yapıda tasarladık. Son derece değerli bir konuma sahip olan Fikirtepe'ye daha da değer kazandıracak bir projeye imzamızı atıyoruz. Yeni Fikirtepe E5 ve TEM otobanlarının hemen yanında, iki metro istasyonu, metrobüs ile  Marmaray  bağlantısı ve 2016 yılında açılacak olan Avrasya oto tünelinin hemen girişinde yeralıyor. Bu bölge şehrin iki ucu ve tarihi yarımada arasında en kolay ulaşım bağlantısı olan böylesine değerli bir konuma sahip bulunuyor. 



TAMAMLANDIĞINDA 140 BİN KİŞİ YAŞAYACAK 


4 milyon metrekare inşaat kapasitesi ile 140 bin kişinin yaşayacağı proje, bittiğinde modern bir kente dönüşecek. Projeyle ilgili bilgi veren Pana Yapım Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Kürsat "Brooklyn Park projemizle de bu dönüşümün önemli bir parçası oluyoruz. Fikirtepe'nin 'Yeni Fikirtepe' olması yolunda üzerimize düsen görevi hakkıyla yerini getirmek istiyoruz. Bu anlamda yaptığımız çalışmalarla ve bölgedeki ilk yatırımımız olan Brooklyn Park projesiyle ile kentsel dönüşümde sembol niteliğinde bir projeye imzamızı atacağımızı söyleyebilirim" diye konuştu.


Star Gazetesi 


Geri Dön