19 / 04 / 2024

Bu yıl evlerde sade tasarımlar kullanılacak!

Bu yıl evlerde sade tasarımlar kullanılacak!

İç Mimar Bartu Olcay, bu yıl, yaşadığımız mekanların alabildiğine sade olacağını ama detaylarla şıklığını da korumaya devam edeceğini söylüyor



Dekorasyon dünyası da artık moda ve teknoloji gibi trendlere göre ilerliyor. 2010'da Avrupa Mimarlık Konseyi tarafından Avrupa'nın en iyi 100 mimarı arasında seçilen Bartu Olcay, dekorasyon dünyasında yenilikleri takip ederken, yaşadığımız mekanları mümkün olduğunca kişiselleştirmemizi tavsiye ediyor. Olcay, yeni yılın dekorasyon trendlerini anlattı...

KALİTE YÜKSELİŞTE
Bu yıl dekorasyon dünyası, evlere çeşitli zenginlikler sunuyor. Kullanılan renklerden kumaşlara, mobilyadan aksesuvara kadar tüm detaylarda şıklık ve sadelik ön plana çıkarken, kalitenin yükselişi de dikkatlerden kaçmıyor.

HER GÜN RENGİ
2011'de renk kullanımda cesaret ve 'Her gün rengi' tanımı ön plana çıkıyor. Çünkü günler çok hızlı geçiyor ve insan ruhu sürekli değişik hallerde seyrediyor. Bu nedenle de eviniz için, artık her gün her duyguyla size kendinizi iyi hissettirecek renkleri seçmeniz çok önemli.

GRİ; YENİ BEYAZ
Dekorasyonda renk trendlerini belirleyen firmaların yeni katalogları incelediğinde, bazı renklerin ön plana çıktığı görülüyor. Vizon rengi, mürdüm, çeşitli pastel tonlarda mor ve yeşiller ile buz mavisi; bu renklerin başını çekiyor. Bu arada dekorasyonda, son yıllarda sıkça kullanılan 'pastel gri; 'yeni beyaz' olarak litaretüre giriyor.

KUMAŞLAR IŞIL IŞIL
Kumaşlar ise bu yıl resmen parlıyor. Pastel renk kadifelerin yanında, metalik hissi veren kumaşlar, tasarımlarda yerini çoktan almaya başladı. Döşemede hangi ton kullanılırsa kullanılsın, parlak kumaşlar bir şekilde kendini göstermeyi ve diğer renklerin arasından akmayı başarıyor.

METAL DOKUNUŞ
Mobilyada ahşabın kullanımı iyiden iyiye kendini belli ederken, metal dokunuşlar da detayları ön plana çıkarıyor. Kullanılan ahşap iyi bir cilayla göz alıcı hale getiriliyor, çevresini saran ya da aksesuvarlarda kullanılan krom ve pirinç ise ortamda hissedilen kaliteye dolgunluk veriyor.

PARLAK TEMALAR HER YERDE
Lake mobilyalar yerlerini daha doğal görünümlü meşe, maun, abanoz ve ceviz gibi ağaçların masif ya da iyi derecede cilalanmış kaplamalarına bırakıyor. Sade renkler tercih edilse bile, tasarımları mutlaka metalik dokunuşlar tamamlıyor. Halıdan perdeye her yerde bu metalik ve parlak temalar kullanılıyor.

DOĞAL TAŞA DEVAM
Doğal taşların kusursuz kesim ve cilası, artık vazgeçilmez oldu. Siyah taştan bir sehpanın altına en iyi teknikle ve işçilikle yerleştirilmiş pirinç veya krom bir ayak, bu yıl sıkça karşımıza çıkacağa benziyor.

AVİZELER GİDİYOR
Aydınlatma; tavan avizelerinden çok duvar aplikleri ve abajurların desteğiyle sağlanırken, özellikle evlerde spot tarlalarından uzaklaşılıyor. Nokta aydınlatma ise ledlerle sağlanıyor.
Sabah

 


Geri Dön