28 / 03 / 2024

AOÇ'deki 'Saray'da kim oturacak? Erdoğan açıkladı...

AOÇ'deki 'Saray'da kim oturacak? Erdoğan açıkladı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde mi yoksa Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılan dev komplekste mi ikamet edecek? Bu sorunun yanıtı, bugün Erdoğan'dan Bakü ziyareti öncesinde geldi.




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı sıfatı ile Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gerçekleştireceği ikinci yurt dışı ziyareti öncesi,  Ankara  Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. 


Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a nerede ikamet edeceği de soruldu. 


Başkanlık Sarayı olarak da adlandırılan yeni binanın başbakan mı yoksa cumhurbaşkanı tarafından mı kullanılacağı şeklindeki soruya Erdoğan, "Şu anda oturduğum yer ikamet adresimdir. Henüz yeni ikamet adresim, şöyle ifade edeceğim, Sayın Cumhurbaşkanımızın oturduğu yerden ayrılması ile orada bir süre daha oturmaya devam edeceğiz. Daha sonra da inşallah yeni yapılan binalara cumhurbaşkanlığı olarak taşınmayı planlıyoruz. Şu andaki cumhurbaşkanlığı binasına da aynı zamanda konutlarına da başbakanımızın taşınmasını aramızda planlamış durumdayız" yanıtını verdi.


Erdoğan'ın sözünü ettiği yapı, Atatürk Orman Çiftliği’nde Orman Genel Müdürlüğü arazisine inşa ediliyor. Söz konusu alanın yakın zamanda kullanıma açılması planlanıyor.


Geri Dön