24 / 04 / 2024

Çankırı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatı kazısında tarihi mezar bulundu!

Çankırı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatı kazısında tarihi mezar bulundu!

Çankırı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatında bir süre önce rastlanan ve Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen üç mezara ait kalıntılar, Çankırı Müze Müdürlüğüne teslim edildi...



Çankırı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatında bir süre önce rastlanan ve Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen üç mezara ait kalıntılar, müzeye kaldırıldı. Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, mezarlar ortaya çıkınca inşaatın temelindeki hafriyat çalışmaları durduruldu ve uzmanlar tarafından saha incelemesi gerçekleştirildi. 


Ankara 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, incelemeler sonucu söz konusu mezarlara ait kalıntı ve insan kemiklerinin kaldırılmasına karar verdi. Bunun üzerine buluntular, Çankırı Müze Müdürlüğüne teslim edildi. Yeniden başlatılacak inşaat çalışmaları, Müze Müdürlüğü denetiminde sürecek. Aksu Mahallesinde, 5 Ağustos'ta inşaatın temel kazısında üç mezar bulunmuştu. Mezarlarda, bir yetişkin ve iki çocuğa ait kemiklere rastlanmasının ardından inşaat çalışmalarına ara verilmişti.



Günboyu 


Geri Dön