29 / 03 / 2024

Çatı katları gözde yaşam alanları oluyor!

Çatı katları gözde yaşam alanları oluyor!

Ytong Çatı Plağı tavan aranızı bir kullanım alanına dönüştürürken, özellikle de tonoz tipi çatılarda eğim sorununu ortadan kaldırarak çatı katlarının rahatlık ile dekore edilmesini sağlıyor.



Ytong Çatı Plağı ile tavan arası diye olarak tabir edilen atıl alanlar, konforlu birer yaşam alanına dönüşüyor.  Ytong Çatı Plağı tavan aranızı bir kullanım alanına dönüştürürken,  özellikle tonoz tipi çatılarda eğim sorununu ortadan kaldırarak çatı katlarının rahatlıkla dekore edilmesini sağlıyor.


Eskiden beri süre gelen kötü izlenimine rağmen çatı katlarında yaşamak her zaman sevimli ve çekici olmuştur. Son zamanlarda çatı katlarının yeniden keşfedilmesiyle birlikte yıllarca uygun şartlar yaratılmadığı için depo ve ardiye olarak kullanılan bu atıl alanlar değerli yaşam alanları olarak yapılara kazandırılmaya başlanıyor. Özellikle ısı yalıtımı, eğimli ve dar mimari gibi sorunlara çözüm bulunması gereken bu süreçte Ytong, çatı sistemlerinde geleceği yakalayan çözümleri sektörle buluşturarak çatıların yaşam alanları olarak yapılara kazandırılmasında önemli bir rol oynuyor.


Düz bir çatı yüzeyi elde edebilmesine olanak sağlayarak üzerine yapılacak örtü sistemleri için kusursuz bir zemin oluşturan Ytong Çatı Plağı, genellikle ürün ve uygulamadan kaynaklı sorunlar sebebiyle kullanılamayan çatı altlarını, konforlu bir yaşam alanı olarak yapıya kazandırıyor. Özellikle klasik yöntemlerle yapımı oldukça zor olan, Ytong Çatı Plakları ile kısa sürede ve sorunsuzca hayata geçirilebilen "tonoz" çatılar; tavan eğimi gibi sorunların aşılmasına yardımcı olarak, çatı katlarının rahatlıkla dekore edilmesini mümkün kılıyor.


Sağladığı ısı yalıtımı özelliği ile çatılarda her mevsim dengeli bir ortam sıcaklığı sunan Ytong Çatı Plağı, aynı zamanda önemli miktarda yakıt ve enerji tasarrufu sağlıyor. Dengeli, sağlıklı ve konforlu bir iç ortam yaratan Ytong, yanmaz yapısı sayesinde özellikle çatılardan hızla yayılan yangın tehlikesine karşı binalar için koruyucu kalkan görevi görüyor. Çatıları yaşam alanlarına dönüştüren Ytong, rüzgar ve hava sızdırmayan yapısı, ses yalıtımında sağladığı üstün performans ile huzurlu bir ortam için en ideal şartları sunuyor.



Geri Dön