29 / 03 / 2024

Clup Patara Evleri, 15 yıl aradan sonra devremülk satışına yeniden başladı!

Clup Patara Evleri, 15 yıl aradan sonra devremülk satışına yeniden başladı!

Clup Patara Evleri, 15 yıl aradan sonra devremülk satışına yeniden başladı. Patara Evleri'nde 60 odalı butik otelin yanında 250 konut var. Tesiste 140 konut ağırlıklı olarak yabancılara satılırken, 110 daire için devremülk sistemi uygulanıyor...



Antalya Kalkan'da faaliyete geçirilen Clup Patara Evleri, 15 yıl aradan sonra devremülk satışına yeniden başladı. Patara Evleri'nde 60 odalı butik otelin yanında 250 konut var. Tesiste 140 konut ağırlıklı olarak yabancılara satılırken, 110 daire için devremülk sistemi uygulanıyor. 



Gayrimenkul sektörünün çok yakından tanıdığı mimar Turhan Kaşo, 1992 yılında Antalya Kalkan'da önemli bir turizm yatırımına soyunmuş, içinde 60 odalı Patara Prince Oteli'ni de barındıran Clup Patara Evleri'ni faaliyete geçirmişti. 250 ayrı konutun yer aldığı Patara Evleı i'nden 140'ı ağırlıklı ingiliz, ABD'li, italyan ve Kanadalı ailelere satılırken, 110 daire de devremülk olarak piyasaya sürülmüştü. 

Turhan Kaşo'nun Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüttüğü Patara Turistik Tesisler AŞ, 15 yıl ara verdiği devremülk satışını geçen aylarda tekrar gündeme taşıma kararı aldı. Kalkan'ın en gözde koylarından birinde bulunan Patara Evleri'ndeki 110 daire, yurtiçi ve yurtdışında satışa sunuldu. 


DEVREMÜLK ÖNE ÇIKACAK 


Turhan Kaşo Mimarlık Ofisi ve Patara Turistik İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Kaşo, devremülk sisteminin iyi kullanılmadığı bir dönemde ara verdikleri satışlara bu yıl tekrar başladıklarını söylüyor. 

Kaşo, "Amacımız devremülk alanında nitelikli çalışmalara imza atmak. Uzun süre kötü kullanılan bu sistem, yeni dönemde gayrimenkulün parlayan yıldızı olacak. Bunun için sektörde nitelikli ve üstün vasıflı oyuncuların gayretleri çok önemli" diyor. 


Clup Patara Evleri, 60 dönüm arazi üzerine kurulu Kalkan ve adalar manzaralı, denize hakim bir konumda bulunuyor. Bünyesinde bulunan 60 odalı Patara Prince Oteli 12 ay boyunca hizmet veriyor. 

140'ın üzerinde proje sakini ile birlikte devremülk konutlara hizmet, otelin işletmeciliğinde veriliyor. 


Yakın zamana kadar 90 olan kiralık konut sayısı 20 adetin eklenmesi ile 110'a çıkarıldı. 50 ile 82 m2 arasında olan bahçe katlarının m2 fiyatı 2 bin 500 dolardan, 54 ile 105 m2 arası değişen teras katların m2'si ise 4 bin dolardan başlıyor. 


"Kentsel dönüşümde kaygılıyım" Özellikle İstanbul'da yaptığı butik konut ve restore ettiği yalılar ile tanınan Turhan Kaşo, kentsel dönüşümde oluşturulan sisteme ilişkin kaygıları olduğunu söylüyor. Kentsel dönüşüm ile İstanbul'a geniş alanlar, parklar ve meydanlar kazandırmak gerektiğini belirten Kaşo, "Tek başına rant üzerine kurulu bir sistem tartışılıyor. Ne kadar kazanırım mantığı hakim. 

Oysa ki eskiyi modernize ederek, ancak varlığını yadsımayarak hareket edilmelidir. Eski kimlik ve sosyal yapı reddedilmemelidir. Yakın geçmişte Sulukule için yapılanlar ortada, kimseyi memnun etmemiştir" diye konuşuyor. 


EKONOMİST MORTGAGE


Geri Dön