19 / 03 / 2024

DAP Yapı, DAP Dalga Kule'yi anlatıyor! Tıklayın ve izleyin!

DAP Yapı, DAP Dalga Kule'yi anlatıyor! Tıklayın ve izleyin!

DAP Yapı, DAP Dalga Kule projesini düzenlediği lansman ile görücüye çıkardı. İşte www.havadanemlakvideo.com kamerasından DAP Dalga Kule projesinin basın toplantısı ve yapılan açıklamalar...



DAP Dalga Kule lansmanını izlemek için tıklayın!

DAP Yapı iki kuleyı Dalgalandırdı!

Su konseptini gerçekleştirdiği konut projelerinin merkezine yerleştiren DAP Yapı, Dragos Maltepe sahilinde gerçekleştireceği DAP Dalga Kuleyi basına tanıttı. İki etaplı projenin ilk etabında yer alan ilk blok satışa çıkarken bu güne kadar yüzde 42sinin satıldığı açıklandı.

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Dalga Kule konseptinde iki etaplı bir proje gerçekleştirdiklerini kaydederek ilk etabın tanıtımından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Su konseptini çok sevdiklerini ve Kağıthanede gerçekleştirdikleri şelale konseptinden dalgaya geldiklerini dile getiren Yılmaz, Proje iki etapta gerçekleşecek. İlk etabı 8 bin metrekare arsa üzerine 30 bin metrekare inşaat olarak gerçekleştireceğiz. Yan parselde ikinci etabın arsası var. Stüdyo, 1+1 ve 2+1 kullanım tipindeki rezidanslardan iki kulede 354 adet yapacağız. Şimdi ilk bloğu satışa çıkardık diye konuştu.

İkinci etabın projelendirme aşamasında olduğunu belirten Yılmaz, Diğer etapta projelendirme çalışmaları devam ediyor. Onu da en kısa zamanda sizlerle buluşturacağız. İlk etap 120 milyon lira yatırım bedeline sahip olurken toplamda iki etapta 5 kule yaparak 800 konuta ulaşacağız. Ayırdığımız yatırım bedeli ise 270 milyon lira olacak diye konuştu.

Projenin gerçekleştirildiği Kartal - Dragos - Maltepe üçgeninin her geçen gün daha da değer kazandığına dikkat çeken Yılmaz, Adliye ve üniversite gibi kurumlar projelerin değerinin artmasında önemli etken oluyor. Bizde bu bölgede gerçekleştirdiğimiz diğer projelerimizdeki gibi Dalga Kulede otel tipi kullanıma ağırlık vereceğiz. Bu açıdan projeyi küçük kullanım tipinde konutlar olarak projelendirdik. Bu konuda görüştüğümüz dünyaca ünlü işletmeci firmalar olduğu gibi bizde işletme firması kuruyoruz. Konutlar kullanılmadıkları zaman eşyalarıyla birlikte kiraya verilebilecek. Binaların getirisi tabi ki normal kiradan fazla olacak. Tabi buna konutun kullanıcıları karar verecek. Ama biz gereken her türlü ikmali sağlayarak desteği kurgulayacağız diye konuştu.

Bölgenin depreme karşı dayanıksız olduğuna dair sorulan bir soruya cevap veren Yılmaz, Biz bazen projelerin temelinde 18 metre derinliğe kadar aylarca kaya kırıyoruz. Bölgenin temelinin iyi olmaması, her yerinin kötü olduğu anlamına gelmiyor. Biz sağlam temeller üzerine kazak çakarak binaları yapıyoruz dedi.

Bölgenin hızlı bir dönüşüm süreci yaşadığına anlatan Yılmaz, Yapılan binaların temelinin ve içinin sağlamlığı kadar dış cephesinin de güzel olması gerekiyor. DAP Burgu, DAP Royal Center ve diğer projelerimizde dış cephenin güzelliğine ve kentin siluetine olumlu katkıda bulunan binalar olmasına dikkat ediyoruz. Bu binalar 50 yıl sonrada değerini artıran yapılar olacak. Şimdi bize 27 yıl önce yapılan sitelerden gelin bizim sitemizi yıkın, yerine konut yapın teklifleri geliyor. Çünkü bizim sitelerimizin metrekare 8 bin liraya kadar çıkarken onların metrekare fiyatı 2 bin lirada kalıyor dedi.

Türkiyede konut açığı olduğu için başbakanın beyanatına rağmen konut satışının devam ettiğini sorulmasına karşı Yılmaz cevaben, Türkiyede konut açığı var ve bizim önceki projelerimizden konut alan belli bir müşteri kitlemiz var. Örneğin Dalgadan konut alanların yüzde 80i daha önce bizden evden alan kesim. Bunlar belli bir gelir seviyesini üzerindeki insanlar. Dolayısıyla biraz pahalı gibi görünen konutların fiyatını karşılayabilecek insanlar. dedi.

Yılmazın açıklamasından satır başları:

- Yabancılara konut satışı Türkiyenin kanayan bir yarası. Yabancılara konut sattığınızda parası içeride kalır. Ayrıca her yıl gelip Türkiyede kaldıklarında harcayacakları para da ekonomimize katkı sağlar.

- Biz yaptığımız binalarla özellikle tarihi bölgedeki silueti koruyacağız.  Ama bu durum ekonomimizi etkilerse orada oturup düşünmek gerek.

- Dalga kule konsepti zor bir proje. Burgu ve Dalgada özel olarak dış cephenin tasarımı ve mimarisi için çalışan bir ekip var. Bende zaten projeyi mimari ofise verip gitmiyorum. Bizzat kafamdaki projenin gerçekleşmesi için aylarca çalışmalara katılıyorum.

- Ödemelerde kendi bünyemizde 36 aya kadar vade yapabiliyoruz.

- Dalga Kule 30 ay sonra teslim edilecek.

Hüseyin Belibağlı / Emlakkulisi.com


Geri Dön