29 / 04 / 2024

Depozito iadesi için icra takibi!

Depozito iadesi için icra takibi!

Mal sahipleri, kiracının ödediği depozitoyu herhangi bir problem yaşanmaması durumunda geri ödemek zorunda. Kiracılar geri ödemeyi yapmayan mal sahiplerine "depozito iadesi için icra takibi" açabiliyor...



Depozito iadesi için icra takibi!

Mal sahibine güvence için verilen depozito bedelinin, kira sözleşmesinin bitmesi durumunda olumsuz bir durum ile karşılaşılmaması halinde geri ödenmesi gerekiyor. Öyle ki kimi mal sahipleri, depozitonun iadesini yapmıyor. 


Bu gibi durumlarda kiracı depozito iadesi için icra takibi başlatabiliyor. Ancak, kiracı olarak tüm kira ilişkisine dayalı işlemlerin ispat edilebilir nitelikte olması gerekiyor. Örneğin, tüm kira borcu ödenmişse, ödemelerin yapıldığının ispat edilebilir olması gerekiyor.


Aksi halde, kiracı bu ödemeleri ispat edemediği zaman mal sahibi, kira borcunun ödenmediğini iddia ederek, depozito iadesini yapmayacağını, zararın bu bedelden düşülmesi gerektiğini isteyebiliyor.


Ayrıca, demirbaşlara ilişkin durumların sözleşmede doğru belirtilmesi gerekiyor. Böylece demirbaşlara zarar gelmemesi halinde, mal sahibi kiracının demirbaşlara zarar verdiğini iddia edemiyor.



Depozito kira sözleşmesi!
Kira güvence bedeli!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön